700 liralık mikrokredi yaşamını değiştirdi

700 liralık mikrokredi yaşamını değiştirdi
Kahramanmaraş'ta 2007 yılında mikrokrediden 700 lira çekerek hayvancılık işine başlayan Elif Yetim, 8 yılda girişimci bir kadın olarak katettiği yolda 100 kişiye istihdam sağlayan bir iş kadını oldu.
 Kendi halinde bir ev hanımıyken 39 yaşında bir arkadaşının verdiği broşürle yaşamı değişen Yetim, girişimcilik hikayesini AA muhabiriyle paylaştı. Bir arkadaşının kendisine verdiği mikrofinans broşürünü incelediğini belirten Yetim, bu broşür sayesinde mikrofinans programını araştırmaya başladığını söyledi.

Mikrofinans desteğini almaya karar vermesi üzerine girişimcilik yaşamına başladığını ifade eden Yetim, Kahramanmaraş Mikrofinans Şubesi'nden 700 liralık mikrofinans kredisi aldığını belirtti. Yaşamında önemli bir yer tutan, hayatının bir anlamda değişmesini sağlayan "girişimcilik hikayesinin" de bu 700 liralık krediyle başladığını anlatan Yetim, kredi ve bir miktar birikimi sayesinde aldığı büyükbaş hayvanlarla süt ürünleri işine girdiğini dile getirdi.

Süt, yoğurt ve peynir yapıp satarak kazandığı parayla bir arazi satın aldığını kaydeden Yetim, daha sonra bu arazide biber temizleme işine başladığını aktardı.

Yetim, "Mikrokredi'den 700 lira aldım. Biraz da benim param vardı. Onlara ekleyerek hayvancılık işine başladım. Önce iki büyükbaş hayvan aldım. Sonra bunların süt ve yoğurdunu sattım. Daha sonra 3 büyükbaş hayvan daha aldım. Bir süre hayvancılık yaptıktan sonra biber temizleme işine de başladım. Burada tüccarlardan biberler geliyor. Biberleri saplarından çıkarak temizliyoruz ve tekrar tüccarlara teslim ediyorum. Biber temizleme işinde yanımda 100 kişi çalışıyor" diye konuştu.

"Yeni iş alanları oluşturmak istiyor"

Eşinin de kendisine kurduğu işte destek olduğunu ifade eden Yetim, çocuklarının eğitimini de kazandığı parayla karşıladığını söyledi. Kadınların istemesi halinde başaramayacakları hiçbir şey olmadığını vurgulayan Yetim, "Eşim de benimle çalışıyor. 100 kişiye de istihdam sağlıyorum. İşçileri yevmiye usulüyle çalıştırıyorum. Aldığım bir arazide biber temizliyorlar. Hayatımdan memnunum" dedi. Yeni iş fikirlerine açık olduğunu kaydeden Yetim, "kadın isterse her şeyi başarır" sözünden hareketle kendisine yeni iş alanları oluşturmak istediğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.