Angus angus olalı böyle çile görmedi

Angus angus olalı böyle çile görmedi
Eti ucuzlatmak için getirilen Uruguaylı anguslar, Sakarya'da bataklık angusu oldu.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından et fiyatlarını aşağı çekmek amacıyla Uruguay ve Avusturalya'dan ithal edilen ve bir bölümü Adapazarı'ndaki Et Balık Kombinası'na getirilen Angusların kesim öncesi bekletildikleri bakatlık halindeki bahçedeki görüntüleri görenlerin büyük tepkisine neden oluyor.

Kocaeli'nin Derince Limanı'ndan kamyonlarla Adapazarı'ndaki Et Balık Kombinası'na getirilen anguslar için, kurumun mevcut alanının yetmemesi üzerine D-100 Karayolu'nun Erenler Kavşağı girişinde çam ağaçlarının bulunduğu bahçede düzenleme yapıldı.

Bahçenin kenarlarına büyük baş hayvanlar için üstü kapalı yemlikler de yerleştirildi.

Ancak ithal angusların sayısının fazla olması nedeniyle burası da yetersiz kaldı. Et Balık Kurumu'nun ihtiyaça göre kesim yapması nedeniyle de anguslar tahmin edilen süreden fazla bekletilmeye başlanınca ortaya hoş olmayan görüntüler çıktı.

Kendi pislikleri ve kar ve yağmur altında bataklığa dönüşen bahçede dizlerine kadar çamur içerisinde bırakılan angusların çevreye yaydıkları koku da bölgede oturanların tepkisine neden oluyor. Yağmur altında birbirlerine sokularak ısınmaya çalışan ve kesim gününü bekleyen yaklaşık 2 bin angusla ilgili ise Et Balık Kurumu Sakarya Kombinası yetkilileri açıklama yapmıyor. Gazetecilerin görüntü almamaları için de Et Balık Kurumu girişindeki bölüm yüksek duvarla çevrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.