Belediyeler torba yasasıyla rahatlayacak…

Belediyeler torba yasasıyla rahatlayacak…
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mecliste görüşülmekte olan torba yasasında ki bazı maddelerin belediyeleri geçici dahi olsa maddi yönden rahatlatacağını söyledi.
 
Türkiye   Belediyeler Birliğinin geçtiğimiz hafta   Emirgan Beyaz Köşkte ki toplantısında   gündeme gelen konuların çıkartılacak olan   torba yasasında   yer alacağını dile getiren TBB Yönetim Kurulu Üyesi, Akgün ; “Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasının yanı sıra   belediyelerin SGK ‘ya   olan borçlarının faizleri silinerek   geri kalan borcun da 72 aylık taksitle ödenmesine yönelik teklif çalışmamız yasallaştığı andan itibaren, belediye başkanlarını bir nebze dahi olsa rahatlatacağına inanıyorum” dedi.
 
TBB   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş’ın Başkanlığında yapılan toplantıya yönetim kurulu üyesi   15 Belediye Başkanının   katıldığını dile getiren  Akgün; “ Bu toplantı çok önemliydi torba yasasında   yer alan ve belediyeleri de yakından ilgilendiren konular görüşüldü.   Hazırlanacak yasalarla ilgili çalışma yaptık. Yasa   bu şekilde çıktığı takdirde belediyeler alacaklarını tahsil ederek halkımıza daha rahat hizmet götürebilecekler” şeklinde konuştu. 
 
Bu yasa belediyelere yarayacak… 
 
Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borcunu zamanında ödemeleri karşılığında    SGK primlerini     yüzde 5 indirimli olarak ödeme imkanına da sahip olacaklarını dile getiren Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Borçların yeniden yapılandırılması vatandaşın emlak, çevre ve   temizlik   vergisi gibi belediyelere olan birikmiş vergi borçlarının da faizlerinin affedilmesi belediyeler adına çok olumlu olacak. Bu da belediyelerin yoğun bir çalışma yaparak birikmiş ama ödenmeyen borçları kısa zamanda tahsil ederek daha etkili kamu hizmeti yapmalarını sağlayacaktır. ” 
  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.