Borsada operasyon, milli takımın iki hocası gözaltında, Tayfur'un hesabı bloke edildi

Borsada operasyon, milli takımın iki hocası gözaltında, Tayfur'un hesabı bloke edildi
İstanbul'da düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaptığı iddia edilen ve aralarında A Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu ile 17 yaş altı Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Ustaömer'in de olduğu 35 kişi gözaltına alındı. Beşiktaş Futbol Kulübü Te


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda(İMKB) manipülasyon yapıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 35 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Sarıyer, Beşiktaş ve Başakşehir'de düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheliler arasında iş adamı, broker ve aracı kurum çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlar isinmler arasında A Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu, 17 yaş altı Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Ustaömer, eski futbolcu Mecnur Çolak ile oğlu Adnan Çolak da bulunuyor.

Öte yandan şüphelilere ait aralarında Ferrari, Porsche, BMW ve Mercedes gibi lüks otomobillere de soruşturma kapsamında el konuldu. Sayıları 8 olan araçlar Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün otoparkında tutuluyor. Yetkililer, işlemlerin devam ettiğini sorgulamanın henüz başlamadığını belirtti.

Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artacağı ifade edildi.

MİLLİ TAKIM'DAN İKİ İSİM GÖZALTINDA

Profesyonel sporculuk yaptığı dönemde hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe'nin de kaleciliğini yapan Enigin İpekoğlu, geçen yıl Guus Hiddink'in Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne getirilmesiyle A Milli Takım Antrenörü olmuştu.

Şenol Ustaömer de Trabzonspor ve Fenerbahçe takımlarında oynamış ve 22 kez milli olmuştu. Ustaömer, halen 17 yaş altı Milli Takım Teknik Direktörü oarak görev yapıyor.

47 KİŞİNİN HESABI BLOKE EDİLDİ

Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Mali Polisi’nin örgütlü manipülasyon ve suç gelirlerinin aklanması ile ilgili olarak yürüttüğü soruşturmada suç delillerinin muhafazası ve suçtan elde edilen gelirlerin tesbiti için 47 kişinin hesabına da bloke koydurdu. Hesaplarına bloke edilen kişilerin arasında Beşiktaş Futbol Kulübü Teknik Direktörü Tayfur Havutçu da bulunuyor.

"SUÇLULAR CEZALANDIRLMALI"

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, Borsadaki manipülasyon iddialarına ilişkin, “Borsanın adı bu tür operasyonlarda olumsuz etkileniyor, yatırımcı tedirgin ediliyor. Ortada suç unsuru varsa suçlular cezalandırılmalı” dedi.

Bahçuvan, İstanbul'da Borsada manipülasyon yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyona ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür operasyonların ilk başladığında büyük yankı uyandırdığını, ancak sonrasında mahkemelerden bu konuda ciddi kararların çıkmadığını savundu. Bahçuvan, geçmişte bu tür operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin borsadaki işlemlerine devam ettiğini anımsattı.

Ortada bir suç unsuru varsa suçluların cezalandırılması gerektiğinin önemine işaret eden Bahçuvan, bu tür operasyonlarda Borsanın adının olumsuz etkilendiğini, yatırımcıların tedirgin edildiğini ifade etti.

Yurt dışında benzer operasyonların az yaşandığına dikkati çeken Bahçuvan, ancak cezaların caydırıcı nitelikle olduğunu, suçluların büyük hapis cezaları ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) geçtiğimiz günlerde işlem yasaklarını kaldırdığını, SPK'nın bu tür yasakların manipülasyonun çözümü olmadığı mesajını verdiğini ifade eden Bahçuvan, “SPK polisiye tedbirler yerine, manipülasyon tespit edildiğinde anında müdahale tarzı benimsemişti. Ancak bugün bu yöntemin kullanılmadığını görüyoruz” dedi.

Borsada derinliği olmayan bazı hisselerde büyük fiyat hareketlerinin görüldüğünü, bu konuda yatırımcıların bilinçli olması gerektiğinin söyleyen Bahçuvan, yatırımcıların, yatırımlarını yaparken şirketlerin temel mali tablolarını iyi okuması, sektördeki durumuna dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.