Çevre Bilincine Rekor Katkı

Çevre Bilincine Rekor Katkı
Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen titiz çalışmalar her ay farklı bir kategoride birinciliğe koşuyor.
2009 yılının Temmuz ayından 2010 yılının Aralık ayına kadar süren kağıt, karton, plastik, metal, cam vb. ambalaj atığı toplama konusunda İSTAÇ verilerine göre sadece Aralık ayında topladığı 737 bin 330 kg ambalaj atığı ile Başakşehir Belediyesi 26 Belediye arasında birinci oldu.
 
Her yıl düzenli olarak verilen eğitimler, oluşturulan pilot bölgelerde ve mahallelerde ev ev, kurum kurum yapılan çalışmaların sonucu ve duyarlı vatandaşların katkılarıyla toplanan ambalaj atıkları Başakşehir Belediyesi’nin protokol imzaladığı lisanslı firma olan, Halkalı Kağıt Karton Sanayi A.Ş. tesislerinde değerlendirilerek ekonomiye katkıda bulunuluyor.
 
2009 yılında 49 bin 583 kg ambalaj atığı toplayarak başlayan Başakşehir Belediyesi kurulma aşamasından kısa bir süre sonra Aralık ayında 737 bin 330 kg ambalaj atığı toplayarak ilçe belediyeleri arasında en fazla atık toplayan Belediye ünvanına da kavuştu.
Öğrencilerde çevre ve çevreye duyarlılık bilincinin oluşturulması, Geri Dönüşüm Projesi kapsamında kapı kapı dolaşılarak, vatandaşların bilgilendirilmesi gibi çalışmaları muntazam bir planlama ile gerçekleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü çevre bilincinin gelişmesine, geri dönüştürülebilir atıkların daha düzenli toplanmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.