CHP emekçilerle alana iniyor

CHP emekçilerle alana iniyor
81 ilde 100'ü aşkın ilçede kurulacak emek büroları, tüm işçi, memur ve emekliye açık olacak ve bu bürolarda toplantılar, paneller düzenlenecek.
CHP, işsizliğin en yoğun olduğu ilde ana konusu “işsizlik” olan, taşeronlaşmanın en yoğun olduğu yerde de “taşeronlaşma” olan miting yapacak. CHP MYK, mitingleri organize etmesi için Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin’e yetki verdi. Çetin, işsizlik mitingi için Adana, taşeronlaşma mitingi için de Gebze veya Tuzla’yı düşündüklerini söyledi. İşçi, emekli ve işsizden düşük oy aldığını tespit eden CHP, emekçinin de ayağına gidecek ve 81 il ve birçok ilçede “emek büroları” kurulacak. Emek büroları, işçi, memur ve çalışanlarla bire bir temas kuracak.

 81 il ve 100'den fazla ilçede

İşçi, memur ve emekli kesimiyle daha yakın olmak isteyen CHP, bu kesimlerin ayağına gitmeye hazırlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin’in önderliğinde 81 ilde ve 100’ü aşkın ilçede “emek büroları” kuracak. Emek büroları, tüm işçi, memur ve emekliye açık olacak ve bu bürolarda toplantılar, paneller düzenlenecek. İl ve ilçe emek bürolarında emekli, memur ve işçilerin ilettiği sorunlardan oluşan ilçe ve il raporları CHP Genel Merkez’e ulaştırılacak ve çözüm önerileri tartışılacak. Bürolar aracılığıyla tüm sendika, konfederasyon ve kitle örgütlerinin temsilcileri ile de iletişim kurulacak. Emek büroları, fabrika ve işyerlerindeki temsilcilerle de irtibata geçerek ilçedeki grev, miting, eylem ve etkinliklere de destek sağlayacak. Genel merkezde kurulacak emek bürosu da tüm il ve ilçelerden gelen değerlendirme, rapor ve önerileri parti yönetimine aktaracak. Bu birim ayrıca yurtdışındaki emek örgütleri ile de irtibat halinde bulunacak. Emek bürosu, işçi ve memurlarla ilgili yasa tasarısı ve önergeleri de hazırlayacak.

 

İşsizlik mitingi yapılacak

Hafta başında toplanan CHP MYK, İzzet Çetin’e “işsizlik” ve “taşeronlaşma” mitingi düzenleme yetkisi de verildi. Çetin işsizliğin fazla olduğu bir ilde konusu işsizlik olan, taşeronlaşmanın en fazla olduğu bölgede de taşeronlaşma başlıklı birer miting düzenleyecek. Mitinglerde konuşmayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Çetin, işsizlik mitingi için Adana’yı, taşeronlaşma mitingi için de Gebze veya Tuzla’yı düşündüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.