CHP'den sendikalara birlik çağrısı

CHP'den sendikalara birlik çağrısı
Yakup Akkaya, “Sendikaların sorunlar karşısında ortak tavır sergilemesi gerekir" diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, sendikalara birlik çağrısı yaparak “Artık örgütlü olmanın ve işçilerimize dayatılan 21. yüzyıl kölelik anlayışına ortak bir dilden ‘dur’ demenin zamanıdır. İşçi haklarını günden güne tırpanlayan, ayıplı siyaset anlayışına gelin birlikte son verelim” dedi.


Akkaya başkanlığındaki CHP’nin Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi milletvekilleri, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Konfederasyonu Başkanı Bayram Zengin, Türk Tabipler Birliği Başkanı Beyazıt İlhan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanları Gönül Erden ve İbrahim Kara’yı ziyaret etti.

Konuşmasında sendikalar içinde yaşanan anlaşmazlıkların bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade eden Akkaya, “Sendikaların sorunlar karşısında ortak tavır sergilemesi gerekir. Elbette ki biz siyasilerin de sizlere karşı sorumluluğu bulunmaktadır, bunun farkındayız. Çalışma hayatındaki sorunların çözümü için sizlere ihtiyacımız bulunmaktadır. Bize inanın, bize güvenin. Bize oy veren ya da vermeyen tüm yurttaşlarımızın problemlerini Meclise taşımak bizim görevimizdir” dedi. Türkiye’nin ne yazık ki örgütlü bir toplum olmadığını ve demokrasi dersinden sınıfta kaldığını ifade eden Akkaya, şöyle devam etti:

“Bizim en büyük eksiğimiz demokrasi ve özgürlüklerin yerleşmemiş olmasıdır. Bu da örgütlü toplumun yeterli şekilde güçlü olmamasından kaynaklanmaktadır. Ülkenin her alanındaki sorunların, anlaşmazlıkların önüne geçebilmek için demokratik ülkelerde olduğu gibi örgütlü gücün tekrar güçlenmesine yol açacak çalışmaları yapmak gerekmektedir. Çalışma hayatı sorunlarının çözümünde de, demokrasinin kaleleri olan siz sendikalara ve sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düşmektedir. Artık örgütlü olmanın ve işçilerimize dayatılan 21. yüzyıl kölelik anlayışına ortak bir dilden ‘dur’ demenin zamanıdır. İşçi haklarını günden güne tırpanlayan, ayıplı siyaset anlayışına gelin birlikte son verelim. Meclise sunacağımız yasa önerilerini sizlerle birlikte hazırlayalım, bu önerilerin yasalaşması için Mecliste tüm vekil arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışalım.”

Ziyaretlerde, komisyon üyeleri adına CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.