Dolarda sert düşüş!

Dolarda sert düşüş!
Fed kararının ardından bu sabah dolarda sert düşüş yaşandı.
Akşam saatlerinde Fed Başkanı Yellen, dünya finan piyasalarınn merakla beklediği faiz artırım politikası ile ilgili konuşmasında piyasaların istediği mesajları verdi. Yellen'ın konuşmasıyla birlikte hareketlenen Wall Street 2016 yılının en yüksek seviyelerini gördü. 

Faiz artırımları ile ilgili temkinli adımlar atılacağı sinyalini veren Yellen'ın konuşması dolar/TL kurunu da aşağı yönlü hareketlendirdi ve kur 2,84'liranın altına kadar çekildi. Dolar en son 2015 yılının Kasım ayının son haftasında 2,84'ün altını görmüştü. 

Sabahın ilk işlemlerinde oluşan fiyata göre, dolar/TL 2,8440 lira seviyelerinden alıcı buluyor. Dün akşam Yellen konuşmasın esnasında kur 2,8350 seviyelerini gördü. 


Küresel piyasalar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın güvercin bir tablo çizmesi ve faiz artırımlarında temkinli olacağını söylemesine olumlu tepki verdi. Asya borsaları dün Fed Başkanı Yellen'ın yaptığı konuşmanın ardından ABD'de faizlerin ne hızda ve ne sıklıkta artacağına dair beklentilerini düşürmesiyle bugün yükselirken, dolar değer kaybetti.
Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi son dört seanstır yaşadığı kayıplardan toparlanarak yüzde 1.3 yükseldi. Japonya Nikkei endeksi ise yenin dolar karşısındaki artışı nedeniyle yüzde 0.3 geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.