Fener'e bir kötü haber de borsadan

Fener'e bir kötü haber de borsadan
Futbolda dün başlatılan ve birçok kulüp yöneticisi, futbolcu, teknik adam ve menajerin şike soruşturması kapsamında gözaltına alınması, borsada işlem gören takımların hisselerini de olumsuz etkiledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınmasıyla takımın hisseleri yüzde 10’dan fazla değer kaybetti. 64 bin liraya gerileyen hisse taban fiyattan işlem görüyor.

Trabzonspor'un hisseleri de açılışta 16,75’li seviyelere gerileyerek, önceki kapanışına göre yüzde 6’dan fazla değer kaybetti. Ancak daha sonra gelen alımlarla kayıp yüzde 2'ye kadar düştü. 

 Beşiktaş hisselerinde de sert düşüş görülürken, bu hissedeki değer kaybı yüzde 9’a yaklaştı. Daha sonra hafif toparlayan Beşiktaş hisselerinin kaybı şu anda yaklaşık yüzde 6 seviyelerinde bulunuyor.

 

Sportif hisselerdeki düşüşten en az etkilenen ise Galatasaray oldu. Galatasaray hisselerindeki yaklaşık yüzde 2 seviyesinde.

FENER'İN GELİRİ DÜŞEBİLİR

 Konuyla ilgili hurriyet.com.tr'ye değerlendirmelerde bulunan Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay şunları söyledi:
 

"Gelişmiş piyasalarda tahta kapatılması gibi bir durum soz konusu değil. Aksi tadirde yatırımcı mağdur olur. Kapalı kalması ve daha sonra serbest marjda açılması durumunda yatırımcının mağduriyeti daha fazla olabilir.
 

"Fenerbahçe ile ilgili iddialar sabitlendiği takdirde, takımın küme düşme riski bulunuyor. Futbolcuların sözleşmelerinde eğer küme düşme durumunda serbest kalma maddesi varsa bu takımı forma ve diğer gelirlerden mahrum bırakabilir. Diğer taraftan şampiyonluğun geri alınması ve Şampiyonlar Ligi'ne gidilememesi de takımı büyük maddi kayba uğratır. Bu gelişmelerin hisseyi olumsuz etkileme ihtimali yüksek görülüyor.
 

"Uskuay ayrıca soruşturmanın genişlemesi durumunda Fenerbahçe'nin dışında diğer sportif hisselerin de bu durumda olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekti".
 

FENERBAHÇE’DEN AÇIKLAMA
 

Gelişmelerin ardından Fenerbahçe Kulubü'nden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, kulüpte gerçekleştirilen arama ve incelemelerin şirketin evrak ve kayıtlarını kapsamadığı belirtildi.
 

Açıklamada şöyle denildi: 
 

"Kamuoyunun malumu olan; İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında diğer bazı spor kulüplerinin yöneticileri yanında Fenerbahçe Spor Kulübü'ndeki Yöneticilik sıfatları nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Şekip Mosturoğlu gözaltına alınmışlardır.
 

Bahis konusu soruşturma kapsamında yapılan arama ve incelemeler Şirketimiz evrak ve kayıtlarını kapsamamaktadır. Ayrıca Şirketimizin soruşturma dönemindeki faaliyet konusunun da soruşturma konusu ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Soruşturmaya ilişkin açıklanması gereken başka bir husus bulunmamaktadır.  Yöneticilerimiz hakkında yürütülen işlemler kapsamındaki gelişmeler özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemelere uygun olarak kamuyla paylaşılacaktır".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.