GSS kapsamında gelir testi için son gün!

GSS kapsamında gelir testi için son gün!
GSS kapsamında gelir testi için süre bugün doluyor. GSS borcunu öğrenen işsiz vatandaşlar ise isyan ediyor.

GSS (Genel Sağlık Sigortası) kapsamında yapılacak gelir testi için bugün son gün. Ancak mağduriyet haberleri gelmeye devam ediyor. Uzun süredir işsiz olan Nusret İnandı adlı vatandaş da 6 bin liralık prim borcunun şokunu yaşıyor. Sigortalı olmadığı için ilaç alamadığına işaret eden İnandı, “Birkaç defa muayene oldum o kadar. Vallahi borcun neye göre çıkarıldığını bilmiyorum. Trafik cezası gibi görüyorum, bunu. Gerçi trafik cezası da kırmızı ışıkta geçene verilir.” ifadelerini kullandı.

GSS ile işsiz, yardıma muhtaç ve öğrencilerden oluşan 7 milyon kişiye borç çıkarıldı. Bu kişilerin 30 Eylül mesai bitimine kadar gelir testi için başvuru yapması gerekiyor. Hükümet, daha evvel gelir testi yaptırmayan ve borçlu olduğundan haberi bile olmayan binlerce kişiden para toplayabilmek için Torba Kanun ile af çıkarmıştı. Düzenlemeyle gelir testine başvurmamış kişilere 31 Mart 2015’e kadar başvuru yapmalarını talep etmişti, beklenen ilgi olmayınca süre 30 Eylül 2015’e uzatılmıştı.

Ancak bu arada yüklü miktarda GSS prim borcu olduğunu öğrenenler şaşkın. 6 bin liralık borcu karşısında ilgili makamlara başvuru yaptığını belirten Nusret İnandı, işsiz olduğunu, borcunu ödeyemeyeceğini belirtti. İnandı, şöyle konuştu:

“GSS’yi duydum ama borçlu çıkacağım aklıma gelmezdi. Sorgulama yaptırdım, arkadaşlara baktırdım, 6 bin lira borç göründüğünü anladım. Biz bu rakam ödeyemeyiz. Sigortalı olsak, çalışsak böyle borç çıkmayacaktı.”

 SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.