Kavallı eşekli zam protestosu

Kavallı eşekli zam protestosu
Denizli’nin Çal İlçesi’nde bir grup çiftçi, mazot zamlarını boyunlarına ve bir eşeğe astıkları dövizler ve kaval çalarak protesto etti.


Çifti akaryakıt zamlarına isyan etti.

İlçe meydanında toplanan çiftçiler boyunlarına ve bir eşeğe, “Eşeği saldım çayıra, mevlam çiftçiyi mazot zamlarından koruya", “Fazla ezilmek istiyorsan AK Parti ye yanaş, ezilmek istemiyorsan AK Parti den kaçö, “Analarımızı ağlattınız, şimdi babalarımızı ağlatıyorsunuzö yazılı dövizler asıp, kaval çalarak, hükümete tepki gösterip, zamların geri çekilmesini istedi. Eylemci çiftçiler, daha sonra, polisin geniş güvenlik önlemi altında ilçe parkına kadar yürüdü.

Çiftçiler adına açıklama yapan Osman Onur, kamuoyunun dikkatini mazot zamlarına çekmek istediklerini belirterek, “Dünyada en pahalı benzini ve mazotu ülkemiz kullanıyor. Çitçiler, kamyoncular, dolmuşçular mazotu 3 lira 200 kuruştan kullanırken, gemiciler yatçılar neden ucuz kullanıyor. Bu ayrımcılık nedendir. Ucuz kullananlar Allah’ın kulu, pahalı kullananlar ise gavurun kulu mu? Güya, tarım ülkesiyiz. Tarımsal ürünleri ve hayvanları ithal eder olduk. Bağlı olduğumuz ziraat ve şoförler odaları başkanları nerede ve neden ses çıkarmıyorlar. Yoksa bu oda ve dernekler arpalık mıdırö dedi.

Onur, açıklamasının ardından traktörünün anahtarını yere atip, zamların ardından eşek kullanmaya başlayacağını söyledi. Eylem sırasında çiftçiler, mazot zammının geri çekilmesini için topladıkları 1500 imzanın bulunduğu 10 metre uzunluğundaki kağıtı da basına gösterdi. Toplanan imzaların, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TBMM’ye göndereceği bildirildi. Çiftçilerin eylemi daha sonra sessizce sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.