Müteahhitler imarın açılmasını istedi

Müteahhitler imarın açılmasını istedi
Esenyurt’taki müteahhitlerin sorunlarına da değinenen Adnan Güneş “8 aydır imarların açılmaması bizleri zor duruma sokmaktadır. Başta belediye başkanımız olmak üzere yetkililerden bu sorunun çözülmesi konusunda yardımlarını istiyoruz” dedi.
Esenyurt Müteahhitler Derneği (ESMÜDER) kuruluşundan itibaren bir yıl geçmesi sebebi ile Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde bölgedeki müteahhitlerle iletişim toplantısı gerçekleştirdi. Müteahhitlerin geniş katılımlı bu ilk toplantısına, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Müteahhitler Dernek Başkanı Adnan Güneş, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Esenyurt’ta iş yapan çok sayıda müteahhit firma temsilcileri katıldı.
“İmarların kapanması büyük sorun”
Dernek adına konuşma yapan Adnan Güneş “Şubat 2010’da kurulan derneğimizin yönetim kurulu 16 kişiden oluşmaktadır. Esenyurt Müteahhitler Derneği olarak bundan sonra yapacağımız faaliyetlerde, başta Esenyurt olmak üzere daha sonra İstanbul ve tüm Türkiye’de eğitimden, sosyal sorumluluk projeleri ile derneğimizi çok daha iyi yerlere taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu derneği kurma amacımız başta Esenyurt’taki sorumluk bilincinde olan mütahhitleri bir çatı altında toplayıp yaptığımız faaliyetlerin niteliğini arttırmaktır” dedi.
Esenyurt’taki müteahhitlerin sorunlarına da değinenen Güneş “8 aydır imarların açılmaması bizleri zor duruma sokmaktadır. Başta belediye başkanımız olmak üzere yetkililerden bu sorunun çözülmesi konusunda yardımlarını istiyoruz” diyerek, müteahhitlerin sorunlarını içeren dosyayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teslim etti.
 
Kadıoğlu “sorunları çözeceğiz”
Adnan Güneş’in ardında Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu müteahhitlerin çalışmalarında başarılar diledi. Kadıoğlu, imarların açılmamasının yargının sorumluluğunda olduğunu bu nedenle belediyenin de büyük zarar uğradığını vurgulayarak konuşmasını sürdürdü. Ayrıca imar yasağının kaçak yapılara neden olduğunu ve bu kaçak yapılaşma ile yoğun mücadele edildiğini dile getirdi. Kadıoğlu, Esenyurt Belediyesi’nin yatırımlarından bahsederek; “Esenyurt’ta yaptığımız yeşil alan çalışmaları,Eğitim,Sağlık ve Sosyal donatılar Esenyurt’u güzelleştirerek sizin yatırımlarınıza değer katmaktadır” dedi. Kadıoğlu, kendisine verilen dosyayı inceleyerek gerekenlerin yapılacağını söyledi. Kadıoğlu, müteahhitlere “Hakkınızı aramakta örgütlü olun. Ben demeyi bırakın biz deyin. Hep birlikte sorununuzu çözeriz.” diyerek konuşmasına sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.