Sendikacılar Meclis'te

Sendikacılar Meclis'te
Konfederasyon Genel başkanlıklarından istifa ederek çeşitli siyasi partilerden milletvekili adayı olan sendika yöneticilerinden DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile HAK-İŞ eski Genel Başkanı Salim Uslu milletvekili seçilirken, MHP'nin Karabük mille
24. Dönem milletvekili seçimleri sendikacıları, Oda ve Borsa Başkanları ile iş dünyasından tanıdık isimleri Meclis'e taşıdı. Konfederasyon Genel başkanlıklarından istifa ederek çeşitli siyasi partilerden milletvekili adayı olan sendika yöneticilerinden DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi CHP'den, HAK-İŞ eski Genel Başkanı Salim Uslu ise AKP'den milletvekili seçildi. Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Sinan Aygün'ün de aralarından olduğu CHP'den 3, Gaziantep Sanayi Odası eski Başkanı Nejat Koçer ve Konya Ticaret Odası eski Başkanı Hüseyin Üzülmez isimlerinin bulunduğu AKP'den 5 Oda ve Bosa Başkanı Meclis'e girdi. 16 oda ve borsa temsilcisi ise Meclis'e girmeyi başaramadı.

 

İşçi ve memuru TBMM'de iki kişi temsil edecek

24. dönem milletvekili seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre işçi-memur kesimini Meclis'te temsil etmek için Konfederasyon genel başkanlıklarından istifa ederek çeşitli partilerden milletvekili adayı olan sendika yöneticileri 1 fire verdi. MHP Karabük 1. sıra milletvekili adayı ve Türkiye Kamu-Sen eski Genel Başkanı Bircan Akyıldız milletvekili seçilemedi. Kesin olmayan sonuçlara göre Karabük'te AKP aldığı yüzde 57.93'lük oy oranı ile birinci parti çıkarak 2 milletvekilliğini de elde etti. Buna göre kentte yüzde 15.58 oy alan MHP'nin milletvekili adayı Akyıldız Meclis'e giremedi.

HAK-İŞ eski Genel Başkanı ve AKP Çorum birinci sıra milletvekili adayı Salim Uslu ise milletvekili olmayı garantiledi. Çorum'da AKP aldığı yüzde 61.21'lik oy oranı ile 3 milletvekili çıkardı. CHP ise kentte aldığı yüzde 24.13'lük oy oranı il 1 milletvekili çıkardı.

İstanbul 3. Bölge 3. Sıra milletvekili adayı DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi'de milletvekili seçildi. İstanbul 3. Bölgede AKP aldığı yüzde 49.19'luk oy oranı ile 15, CHP ise aldığı yüzde 30.58'lik oy oranı ile 9 milletvekili çıkarmaya hak kazandı. Bu sonuçlara göre Çelebi de yeni dönem milletvekilleri arasına girdi.
 

8 oda başkanı Meclis'te

AKP'den 5 CHP'den 3 olmak üzere TOBB'a bağlı 8 Oda Başkanı Meclis'e girdi.
CHP'den Meclis'e girenler:

"Adana Sanayi Odası eski Başkanı Ümit Özgümüş, Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Sinan Aygün, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Engin Özkoç"
AKP'den Meclis'e girenler:

"Gaziantep Sanayi Odası eski Başkanı Nejat Koçer, Konya Ticaret Odası eski Başkanı Hüseyin Üzülmez, Nazilli Ticaret Odası eski Başkanı Gültekin Kılınç, Çorlu Ticaret Odası eski Başkanı Özlem Yemişçi, Diyarbakır Ticaret Odası eski Başkanı Galip Ensarioğlu."
 

İş dünyası 

İş dünyasının tanıdık simalarıda seçimlerin ardından Meclis'te yerini aldı. İş dünyasından Meclis'e girin isimler ise şöyle:

CHP: "Kamil Koç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, İşadamı Umut Oran, İşadamı Erdoğan Toprak."
AKP: "Kiler Holding eski Başkanı ve ortaklarından Vahit Kiler"
Ayrıca İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük'ün eşi Sedef Küçük de İstanbul 2'nci bölgeden CHP'nin 5'nci sıradaki milletvekili adayı olarak Meclis'e girdi.
 

16 oda ve borsa temsilcisi Meclis'e giremedi

Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) eski Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hazim Sesli'nin aralarında bulunduğu toplam 16 oda ve borsa temsilcisi Meclis'e girmeyi başaramadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.