"Teğet bile geçmeyecek" dedi, ama...

"Teğet bile geçmeyecek" dedi, ama...
Başbakan Erdoğan bugün yaptığı açıklamada "teğet bile geçmeyecek" dedi ama fon yöneticileri aynı fikirde değil...
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Türkiye'nin ekonomisinin "sert bir iniş"e doğru yönelmiş olabileceğini ve ülkenin gelecekteki kredi notu ya da görünümünün ne olacağını tahmin etmenin zor olduğunu söyledi.

BloombergHT'nin haberine göre, Standard & Poor's analisti Frank Gill, Londra'dan Bloomberg'e yaptığı açıklamada, S&P'nin daha yüksek bir faiz dışı bütçe fazlası ya da borç oranlarında bir düşüşü içerebilecek, "fazla ısınmaya" karşı Türkiye'nin aldığı önlemleri izlediğini belirtti. Gill, bu önlemlerin kredi notu açısından destekleyici olacağını söyledi.

Gill, Türkiye'nin mali pozisyonunun "fazla gevşek" olduğunu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın aldığı önlemlerin kredilerdeki artışı yavaşlatmada başarılı olup olmadığını söylemek için çok erken olduğunu söyledi.

Gill, S&P'nin dalgalı kur rejimi nedeniyle Türk ekonomisine yönelik sistemik bir şok riski bulunmadığını düşündüğünü belirtti. Gill, Türkiye'nin kamu borcu pozisyonunun "somut bir biçimde iyileştiğini" vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.