Topbaş israfa bir yenisi daha ekledi

Topbaş israfa bir yenisi daha ekledi
AKP’li Başkan Kadir Topbaş kaynak israfına bir yenisi daha ekledi; AKBİL’i kaldırdı İSTANBUL KART koydu!
Olan yine vatandaşa oldu: Gerçekleşen bu değişimle milletin cebinde çıkan milyonlarca dolarlar kimlerin cebine girdi?

AKBİL ve İSTANBUL KART’ın değişim ve israf serüvenini İBB Meclis gündemine taşıyan CHP’li Üye Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesinde; “Bilindiği üzere İstanbul’da elektronik hurdalığı ve kaynak israfına bir yenisi daha eklendi. Toplu ulaşımda kullanılan AKBİL kaldırılarak, yerine İSTANBUL KART uygulamaya konulmuştur. Halkımıza daha ucuz, güvenilir, entegre, hızlı toplu ulaşım hizmeti vermek yerine günü kurtaran, birilerine para kazandıran işleri maalesef devam etmektedir” hatırlatmasında bulunarak İBB Başkanı Kadir Topbaş’a sordu: “Akbil kimden alınmıştır? Kaldırıldığı 31.12.2014 tarihine kadar yıllık bazda kaç lira ödenmiştir? Kaldırıldığı tarihe kadar arıza vb nedenlerle yıllık bazda değiştirilen Akbil sayısı nedir? Toplamı nedir? Akbil, toplu taşıma araçlarında bulunan ve istasyon ile duraklarda bulunan okuma makineleri, merkezi sistemdeki entegrasyona ilişkin yazılım kimden kaç liraya alınmıştır? Yıllık bakım, arıza revizyon için yıllar bazında ödenen ücret nedir? İstanbul kart için kullanılan program kime hangi yöntemle yazdırılmıştır? İşin muhammen bedeli ve ihale bedeli ile şartname kapsamı nedir? İstanbul kart kime, hangi yöntemle yaptırılmaktadır? Bugüne kadar basılan kart sayısı nedir? Bugün itibariyle satılan kart sayısı ve stoklarda bulunan kart sayısı ayrı ayrı nedir? Bir kartın maliyeti nedir? Kartlar nerede nasıl muhafaza edilmektedir? Satış ve zimmette kullanılan kriter nedir? Kartın üzerinde seri numarası var mıdır? Varsa tanımlaması nedir? Kart satışlarında ilgililere ödenen komisyon oranı ve/veya tutarı nedir? Kart kişilere nasıl tanımlanmaktadır?” İBB Başkanı Kadir Topbaş’a AKBİL ile ilgili sorulan 18 soru aşağıda;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2015 yılı Ocak ayı toplantılarında İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Önder Polatoğlu imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:
Bilindiği üzere İstanbul’da elektronik hurdalığı ve kaynak israfına bir yenisi daha eklendi. Toplu ulaşımda kullanılan AKBİL kaldırılarak, yerine İSTANBUL KART uygulamaya konulmuştur. Halkımıza daha ucuz, güvenilir, entegre, hızlı toplu ulaşım hizmeti vermek yerine günü kurtaran, birilerine para kazandıran işleri maalesef devam etmektedir. Bu kapsamda;

1. Akbilin kullanılmasından kaldırılmasına kadar yıllık bazda kaç adet basılmıştır?
2. Akbil kimden alınmıştır? Kaldırıldığı 31.12.2014 tarihine kadar yıllık bazda kaç lira ödenmiştir?
3. Kaldırıldığı tarihe kadar arıza vb nedenlerle yıllık bazda değiştirilen Akbil sayısı nedir? Toplamı nedir?
4. Akbil, toplu taşıma araçlarında bulunan ve istasyon ile duraklarda bulunan okuma makineleri, merkezi sistemdeki entegrasyona ilişkin yazılım kimden kaç liraya alınmıştır? Yıllık bakım, arıza revizyon için yıllar bazında ödenen ücret nedir?
5. İade alınan Akbil nerede depolanmaktadır? Bertaraf kim tarafından nasıl yapılacaktır?
6. İstanbul kart kime, hangi yöntemle yaptırılmaktadır? Bugüne kadar basılan kart sayısı nedir? Bugün itibariyle satılan kart sayısı ve stoklarda bulunan kart sayısı ayrı ayrı nedir?
7. Bir kartın maliyeti nedir?
8. Kartlar nerede nasıl muhafaza edilmektedir?
9. Satış ve zimmette kullanılan kriter nedir?
10. Kartın üzerinde seri numarası var mıdır? Varsa tanımlaması nedir?
11. Kart satışlarında ilgililere ödenen komisyon oranı ve/veya tutarı nedir?
12. Kart kişilere nasıl tanımlanmaktadır?
13. İBB ve İETT tarafından konulan kart dolum makineleri (gişe) sayısı nedir? Yer adresleri nasıldır?
14. 3. Kişilere verilen, konulan kart dolum makineleri (gişe) sayısı nedir? Yer adresleri nasıldır? Komisyon miktarı ve/veya oranı nedir? Dolum makinesi verme kriterleri nedir? Tahsilâtı nasıl yapılmaktadır? 31.12.2014 itibariyle borçlu sayısı nedir? Alacak bakiyesi nedir?
15. İBB ve İETT tarafından konulan ve/veya 3. Kişilere verilen konulan kart dolum makineleri hakkında bugüne kadar intikal eden şikâyet var mıdır? Varsa yıllık bazda sayısı nedir? Hakkında adli ve/veya idari soruşturma yapılan kişi var mıdır? Varsa kimlerdir? Ayrıntıları nedir?
16. 3. Kişilere verilen, konulan kart dolum makineleri hakkında bugüne kadar teminatı nakde çevrilen ve/veya irat kaydedilen kişiler var mıdır? Varsa kimlerdir? Ayrıntısı nedir?
17. İstanbul kart için kullanılan program kime hangi yöntemle yazdırılmıştır? İşin muhammen bedeli ve ihale bedeli ile şartname kapsamı nedir?
18. Akbil ve İstanbul kart dolum için 31.12.2014 itibariyle yıllık bazda toplam hâsılat nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.