"Ucuza aldıkları eti pahalı satıyorlar"

"Ucuza aldıkları eti pahalı satıyorlar"
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, et fiyatlarında yaşanan düşüşle ilgili olarak, ''Bazı firmalar ucuz aldıkları eti pahalı satıyorlar. Bu da bizi üzüyor. Bu hem de tüketicinin aleyhine oluyor'' dedi.
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de tarım ve hayvancılıktaki sorunlar ile çözüm önerilerinin tartışıldığı bir toplantıya katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eker, alınan önlemlerle et fiyatlarında zaten düşüş olmasını beklediklerini, bu sonucu hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:
''Bizim birinci önceliğimiz Türkiye'de üretimi artırmak, Türkiye'nin üretim potansiyelini ve üretim kapasitesini artırmak. O nedenle kısa, orta ve uzun vadede aldığımız tedbirler var. Kısa vadedeki aldığımız tedbirlerden bir tanesi piyasadaki et arzını artırmak. Gerek sanayinin ihtiyaç hissettiği ham maddeyi temin etmeleri, gerekse kasaplık canlı hayvan ve eğer götürme imkanı olan olursa besi materyalini ithal etmelerine imkan tanıdık. O şu anda devam ediyor. Bununla şu anda fiyatlar Nisan ayına kıyasla yaklaşık yüzde 20 civarında perakende fiyatlarında bir düşüş meydana geldi. Ama şunu da biliyor ve üzüntüyle izliyoruz ki bazı firmalar ucuz aldıkları eti pahalı satıyorlar. Bu da bizi üzüyor. Bu hem de tüketicinin aleyhine oluyor. Biz tedbirlerimizi bu şekilde Türkiye'de tüketicilerimizin makul bir fiyatta et tüketebilecekleri bir piyasa düzeni dengeleninceye ve oturuncaya kadar aldığımız tedbirleri devam edeceğiz.''

Eker, daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.