'Vurgun düzenine kapkaç yasası'

'Vurgun düzenine kapkaç yasası'
Diyarbakır'da AK Parti binası önünde oturma eylemi
Kamu Emekçileri Diyarbakır Şubeler Platformu üyeleri, hükümetin yasa tasarılarının emekçileri, yoksulları ve işçileri görmezden geldiğini ileri sürerek AK Parti İl Başkanlığı önünde oturma eylemi düzenledi.

Kamu Emekçileri Şubeler Platformu Diyarbakır Şubesi'ne bağlı yaklaşık 50 kişi, hükümetin yaptığı yasa değişikliği ve yeni yasa tasarılarını eleştirerek AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaparak 5 dakikalık oturma eylemi düzenledi. Eyleme katılanlar, 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap', 'AKP yasanı al başına çal' sloganları attı. Ellerinde, 'Vurgun düzenine kapkaç yasası' yazılı döviz taşıyan protestocular adına Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Edip Yaşar açıklama yaptı. Yaşar, AK Parti'nin emekçiler üzerinde baskısını artırarak, emekçilerin taleplerini görmezden geldiğini iddia ederek, şöyle dedi:

"AKP hükümeti açıklamalarında halk iradesinin üstünlüğünden, diyalogdan bahsederken, bunun tam aksini davranarak, yalnızca sermaye sınıfının istediği yasaları bir an önce tek taraflı olarak çıkarmak istemektedir. Emekçileri ve halkı yok saymaktadır. AKP yeni yasaklara ve baskılara imza atmaktadır. Torba yasa tasarısı bunun tezahürüdür. AKP hükümeti Meclis gündemine taşıdığı torba yasayla emekçilere yönelik, yeni bir saldırı planı daha ortaya koymaktadır. Attığı her adımda halkı daha da yoksullaştıran AKP'nin son Anayasa değişikliği referandumunda olduğu gibi ikiyüzlülüğü ve emekçi düşmanı olduğu bu tasarı ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu torba yasa tasarısında emekçilerin, yoksulların, işsizlerin yararına hiç bir düzenleme yoktur. AKP'nin aldatmacısına kanmayacağız. Bizler geleceğimizin bu yasayla karartılmasına izin vermeyeceğiz. Emekçilerin mücadelesi AKP'nin maskesini meydanlarda düşürecek ve sırça saraylarda oturmalarına son verecek güçtedir.''

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi düzenleyen grup olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.