ENGELLİ ADAY DA MI VAR?


Yerel seçimlerde, siyasi partilerin engelli adayları hangi sıradan tercih ettikleri ile ilgili araştırmamı tamamlayabilmem on beş günden fazla zamanımı aldı. Tamamını tespit edemesem de, fikir verecek kadar bilgiye ulaştım sayılır.  

Bu araştırmayı beş kişinin yardımı ile yapabildim. Aday listelerine ulaşmanın ne gibi bir zorluğu olabilir diye düşünebilirsiniz. Araştırma sırasında, yaşanan diyalogların çoğunda, engelli adayınız var mı?,eğer varsa kaçıncı sırada?sorularına ;bu bilgiyi sizinle paylaşamam, olması lazım ama kaçıncı sıradan bilmiyorum,şimdi seçim telaşımız var, seçimlerden sonra size bilgi verebiliriz,engelli adaylar da mı var? gibi yanıtlar aldık. Sorulara yanıt verenler, siyasi partilerin il ve ilçelerdeki görevli kişileriydi. Neden uzun sürdüğü ve eksiksiz sonuçlanmadığı sanırım daha iyi anlaşılmıştır.  

Aşağıdaki tablodan da anlaşılacağı gibi aday sayısı ve sıralama pek iç açıcı değil. Seçimlerden sonra hangi engelli adayın, kaçıncı sıradan Meclis Üyesi olabildiği kesin sonuçlarla daha iyi anlaşılacak.  Biz temenni etmeye devam edelim..  

Engelsiz bir yaşam dileğiyle.    


İstanbul Engelli Meclis Üyeleri Aday Listesi



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Baş Arşivi