ENGELLİLERİ ENGELLEMEYELİM

Aslında hepimiz birer engeli adayıyız bugün ve yarın ne olacağımız belli olmaz, bir bakmışsın sende, bende birer engeli oluvermişiz. Hergün büyük şehirlerde, kalabalık yerlerde bir bakıyorsun eli, kolu kesik buz gibi yerde soğuktan titrer vaziyette zorla dilendiriyorlar. Duygusal halkımızda ne yapsın elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar  ama halkımız bilmiyor ki engeli vatandaşlarımızı zorla dilendirdikleri, buz gibi yerlerde zorla tutulup paralarını da çeteler tarafından ellerinden aldığını, bir gün sonra tekrar aynı yere getirip hergün kirli emellerini gerçekleştirerek haksız yere engeliler üzerinden rant sağlıyorlar.  Bunun için bu konuyu araştırayım dedim .

ÖNÜNE GELEN ENGELLİLER DERNEĞİ KURUYOR
Geçen gün İstanbul’da bir kurumun şube müdürüyle konuştum. Müdürüm dertli mi dertli.  Bana dedi ki ‘’kardeşim zengin olmak istiyorsan kur bir engeliler kulübü veya derneği köşeyi dön.’’ Dedi.                     Geçen gün birisi geldi, müdürüm biz engeliler yararına tiyatro düzenliyoruz bir bilet de siz alın, hiç tereddütsüz 50 TL  verip bileti aldım bilete yazan tarihte gittim ama ne tiyatro var ne de bir yetkili. Müdürümüz diyor ki ne yazık ki halkımız duygusal, bakınız sosyal medyada önüne gelen engellilere yardım kampanyası düzenliyor. Bu tip şarlatanlara inanmasınlar öyle önüne gelen kesilmiş kol, kesilmiş bacak ile internette yayınlayıp halkımızın duygularıyla oynuyorlar. Bu tip şarlatanlara inanmayıp gerekli yerlere  şikayet etsinler.

DEVLETİMİZ SAHİP ÇIKIYOR
Bakın engelli kardeşlerimiz devletimiz, mülkü amirlerimiz, belediyelerimiz sizlere sahip çıkıyor. Sıkıntılarınızı gidin yetkili makamlara iletin bakın nasıl yardımcı oluyorlar görün.  Öyle  facebook  gibi internet ortamlarında yayınlanan engellilere yardım kampanyasına inanmayın. Hatta bunları şikayet edin. Birde bakın kaymakamlıktan izin alınmış mı?  Geçen gün çatalca kaymakamımız sn. dr. Nevzat Taşdan Çatalca’daki bütün engeli vatandaşları İstanbul turistik yerlerini gezdirerek, hemde vapur turuyla boğazın eşsiz manzarasını onlar hissettirerek ne kadar güzel bir şey yaptığını gördük ve kaymakamımızı ayakta alkışladık. Helal olsun sn. Taşdan’a fakir fukaranın babası oldu…

ENGELLİLERE BEDAVA KURS
Geçen gün bahçeli evler spor salonunda çalışmaları izliyordum Cengiz Deniz hocamızın karate dersiydi. Baktım zihinsel engeli bir kardeşimiz derste pür dikkat dersi dinliyor. Cengiz hocaya sordum: Hocam baya dikkatli dinliyor. Evet ben ve velimiz de şaşırdık hiç bu kadar uyumlu olacağını doğrusu beklemiyorduk. Ama görüyorsunuz sporun ne kadar rehabilite olduğunu. Projelerimiz var dedi Cengiz hoca, öyle önüne gelen engeli kardeşlerimizi kullanarak rant sağlamayacaklar. İsteyen her engeli kardeşimiz gelip bedava kursumuzdan yararlanabilir, bundan sonra amacımız engeliler olimpiyatlarına sporcu yetiştirmektir. Helal olsun çatalca kaymakamlığına helal olsun milli antrenörümüz Cengiz Deniz’e sizleri bütün engeli kardeşlerimiz adına kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi