Mehmet Mert

Mehmet Mert

Erdoğan neden erken seçim istiyor!

Erdoğan neden erken seçim istiyor!

7 Haziran seçimleri sonrası TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Başkanlık Divanı seçiminin tamamlanmasının hemen ardından, 45 gün içerisinde yeni hükümetin kurulması süresi başlatıldı.

Bu süre içerisinde hükümet kurulmaz ise erken seçim kaçınılmaz.

İhtimalleri zaten biliyorsunuz.

AKP-CHP.

AKP-MHP.

Veya AKP-HDP.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni hükümet kurmak için yetki alan Başbakan Davutoğlu ise hemen kolları sıvadı.

Davutoğlu daha çok CHP ve MHP ile görüşec

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Cumhuriyet gazetesinden Selin Ongun’a partisinin bilgisi dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı görüşme hakkında açıklamalarda bulundu. Doğan, koalisyon hükümeti konusunda Erdoğan’ın “Biz CHP ile zor yaparız. Mklerini kaydetti.

Ancak ortada bir durum var ki o da şu; Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP ile koalisyona pek sıcak bakmamakla beraber MHP ile de bir seçim koalisyonu olmasını istiyor, veya ön görüyor diyelim.

 

Celal Doğan da açıkladı

 

Bakın HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşme sonrası şu ifadeleri kullandı:

''Biz CHP ile zor koalisyon yaparız Başkan. MHP ile tabanımız daha yakın.”  Dedi. O, Türkiye’de bir savaş hükümeti algısını getirir. Tekrar başa döneceğiniz algısı olur, dedim. “Hayır o savaş hükümeti olmaz seçim hükümeti olur” dedi. Özü bu. Ben edindiğim kanaati söylüyorum, kasım ayı, kafasındaki yeniden seçim tarihidir.

 

Erdoğan neden erken seçim istiyor!

 

Bakın Celal Doğan'ın da açıkladığı veya aktardığı gibi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP ile koalisyona sıcak bakmadığı gibi erken seçime daha bir hevesli görünüyor.

Sebebi çok aslında bunun.

Öncelikle olası bir erken seçimde AKP ile Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin de bir seçim ittifakı yaparak tek başına iktidar formülü var.

Bunun dışında Erdoğan zaman kazanarak tekrar hamleler yapıp yeniden başkanlık sistemi isteğini halkın önüne getirmeyi amaçlıyor.

Koalisyon hükümeti ortamında da bunun zor olabileceğini düşünüyor.

 

Davutoğlu koalisyon istiyor

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aksine Başbakan Davutoğlu kolaisyon istiyor.

Koalisyon hükümeti sayesinde kendisinin AKP'ye daha hakim olacağını, muhalefetin baskısı ile yıpranan Erdoğan'ın ikinci planda kalacağını ve o zaman AKP'nin gerçek lideri olacağına kanaat getiren Davutoğlu böylece koltuğunu da sağlamlaştırmayı amaçlıyor.

Şayet olası bir erken seçim yaşanır ve AKP az da olsa oy kaybı yaşarsa bu durumun da Davutoğlu'nun koltuğunun elinden gideceğine sebep olacağını biliyor.

 

CHP ve MHP ne yapıyor

 

Peki AKP kanadında bunlar yaşanırken CHP ve MHP kanadı ne mi yapıyor.

Kılıçdaroğlu ben başbakan yardımcısı olup sarayda Erdoğan ile görüşmek istemiyorum diyor.

Bahçeli millet bize ana muhalefet görevi verdi koalisyon CHP ve AKP arasında olsun diyor.

HDP biz görevden kaçmayız ancak AKP ile koalisyonda olmak istemiyoruz diyor.

CHP 14 maddede diretiyor.

MHP 4 ama zor maddeler diretiyor.

HDP çözüm süreci devam etsin de kim edecekse etsin diyor.

 

Olan vatandaşa oluyor

 

Tabi zirvede bütün bunlar yaşanırken aslında olan yurttaşa, garibana, köylüye, işçiye, çiftçiye oluyor.

'Getirdiniz önümüze bir sandık söyledik sözümüzü. AKP'ye biraz ayar çektik diğer partilerden birisinin desteği ile koalisyon kurun dedik. Siz bir daha ülkeyi oyalayıp sandıkla uğraşacaksınız'   diyen yurttaş artık bir an önce netlik istiyor.

Huzur ortamı istiyor.

Refah ortamı istiyor.

Ve problemlerin de sağlıklı zeminlerde görüşülerek çözülmesini istiyor.

Anlayacağınız 45 gün sürenin dolacağı 23 Ağustos 2015 tarihine kadar garibim vatandaş sadece yaşananları izlemekle yetinecek.

 

 

 Gözler yeni vekilleri aradı

CHP Büyükçekmece İlçe Örgütü 'kongre gündemli' örgüt toplantısı düzenledi.

12 Temmuz Pazar günü saat 14.00-17.00 arası gerçekleşen toplantıya 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgemizden aday olup seçilen milletvekillerinden hiç birinin katılmaması dikkat çekti.

Yine bu seçimlerde aday listesinde olmasına rağmen seçilemeyen,  24. Dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi toplantıdaydı.

Örgüt toplantısına katılan partililerin gözü; Ali Şeker, Zeynel Emre, Eren Erdem gibi çiçeği burnunda yeni milletvekillerini aradılar.

Toplantıda ev sahipliği yapan CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak şayet yeni milletvekillerini davet etmedi mi diye bir soru da aklımıza gelse de. Yine de yeni vekillerin CHP Büyükçekmece üyelerine ayıp ettiklerini söylemeden geçemeyeceğim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi