BİLİMİ BİLMEYEN İNSANLAR ASLA MÜTEAHHİTLİK YAPMAMALI!

BİLİMİ BİLMEYEN İNSANLAR ASLA MÜTEAHHİTLİK YAPMAMALI!
‘Depreme Dirençli Kent Esenyurt’ programında konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “Depremle baş etmenin tek yolu deprem dirençli yerler yapmak” dedi.

 “Sadece bir temel atıp, bina yapıp içerisine girmekle ben bu binayı sağlam yaptım demekle olmaz” diyen Görür, “Bilimi bilmeyen insanlar müteahhitlik yapmamalı. Parası olanın ben burada bunu yaptım demesi marifet değil, cehalettir. Böyle bir kafayla güvenli binalar yapamayız” ifadelerini kullandı

 

Depreme Dirençli Kent Esenyurt programının ikinci toplantısı yapıldı. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi’nin önemli bir tehdit altında olduğunu söyledi. “Esenyurt’u depreme dirençli kent haline getirmek için Esenyurtlular olarak imar ve iskâna, yönetmeliklere uygun olmayan hiçbir şeyi kabul etmemeliyiz” diyen Görür, “Depreme bakarken siyaseti bırakın ama oy vereceğiniz insanlardan deprem dirençli olmasını isteyin. Marmara’da deprem olursa ve sanayi çarkları durursa, ülke ekonomik olarak biter. Türkiye ekonomik olarak diz çöker” uyarısını yaptı. 

 

Esenyurt’u depreme dirençli kent haline getirmek için binaların zemine göre yapılması gerektiğini ifade eden Görür, “Sadece bir temel atıp, bina yapıp içerisine girmekle ben bu binayı sağlam yaptım demekle olmaz. Bizim ülkemizde müteahhitlerin çoğu bilimden, zemin teknolojisinden uzak. Böyle bir kafayla güvenli binalar yapamayız. Esenyurt’ta inşaat işiyle uğraşanların bunu bilmesi lazım. Bilimi bilmeyen insanlar müteahhitlik yapmamalı. Parası olan ben burada bunu yaptım demesi marifet değil, cehalettir” dedi. Belediye Başkanı Bozkurt ise “İstanbul’da deprem olduğunda Türkiye bir beka sorunu yaşayabilir. Depreme hazırlanmamız lazım” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.