Bu müteahhite kim “dur” diyecek?

Bu müteahhite kim “dur” diyecek?
Esenyurt’ta Fiside adlı 13 yıldır bitmeyen projenin müteahhiti olan Fikret İnan daire sahiplerine ağzına geleni saydı.

Fikret İnan X adlı sosyal medya hesabından imzalı bir şekilde yapmış olduğu paylaşımda “Haysiyetsiz, şerefsizler, namussuzlar, topunuzu, tüfeğinizi, itinizi, köpeğinizi…” kelimelerini kullandı

 

Bitmeyen konut mezarlığına dönen Esenyurt’un en büyük projelerinden biri olan Fiside’tan daire alanların mağduriyeti 13 yıldır devam ediyor. Fikret İnan’ın sahibi olduğu Fiyapı tarafından inşaatına başlanan ama 13 yıldır bitmeyen projeden binlerce kişi daire aldı. Fikret İnan 13 yıl geçmesine rağmen daireleri teslim etmedi. Cezaevine giren daha sonra tahliye olan Fikret İnan cezaevinden çıktıktan sonra iddialara göre inşaattaki dairelerin kapılarını, pencerelerini can güvenliğini tehdit ediyor diyerek hurdacıya sattı. Fikret İnan daha sonra parasının tamamını ödeyen daire sahiplerine teslim etmediği daireler için fatura kesti. Daireleri anahtar teslimi olarak alan daire sahiplerine kesilen faturaların altına da “natamam almayı kabul ediyorum” yazdı. Daire sahipleri buna itiraz etti ve mahkeme yoluyla haklı olduklarını ispatladı.

 

Kesmiş olduğu faturalarla daire sahiplerinden para toplayamayan Fikret İnan’ın bu yaptıklarını yine daire sahipleri protesto etti. Bu protestoya dönemin CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi de katıldı. Fikret İnan bu protestoya katılan daire sahipleri ve Hamzaçebi hakkında “örgüt” iddiasında bulundu ve Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık Fikret İnan’ın iddialarının asılsız olduğu kararını verdi.  Fikret İnan,  13 yıldır parasını ödedikleri halde evlerini alamayan daire sahiplerine 28 Kasım tarihinde SMS ve sosyal medya aracılığıyla çağrıda bulunarak 620 bin TL’den 1 milyon 750 bin TL’ye kadar daire büyüklüklerine göre para toplayacaklarının duyurusunu yaptı. İnan bu parayı da “site yönetimi kuracağız, site yönetimi toplayacak” diye duyurdu.

 

Sosyal medya üzerinden bir araya gelen ellerinde tapuları olan ama evleri teslim edilmeyen daire sahipleri 10 Aralık günü Esenyurt’ta toplanma kararı aldı. Daire sahipleri evlerine kavuşmak için demokratik haklarını kullanacaklarını belirtti. Fikret İnan, paralarını ödedikleri halde dairelerini teslim etmediği kişilere X adlı sosyal medya platformundan cevap verdi. İnan kendi imzasıyla Fiyapı A.Ş.’nın hesabından yayımlamış olduğu yazı “Şerefsiz Örgüt Üyeleri” sözleri ile başlıyor. Fikret İnan’ın yayımlamış olduğu yazıda kullanmış olduğu bazı ifadeler şunlar:  …Ben bu projenin arsa sahibi ve müteahhidiyim. 12 senedir sizin ağababalarınız bu projenin bitmesini engelleyemedi. Sizin gibi çakallara bu şantiyeyi teslim etmeyeceğim… Proje için topladığım 472.000.000.000 USD para olduğunu iddia eden annesinin nerde çalıştığını ispatlayamayan namussuz Volkan’a cevap veriyorum. Be haysiyetsiz; kuş kadar beynin olsa attığın iftiraya sende gülerdin. Senin dairen 2+1 ödediğin para 70.000 USD yapar kalan 300.000.000 USD’yi anana ve karına sorabilirsin. Şerefsizler, namussuzlar, haysiyetsizler ben ve şirketim yüzlerce kere soruşturma geçirdim…. Şahsımla ve şirketimle ilgili attığınız iftiraları yargı ile ispatlamaz iseniz annelerinizin uygunsuz yerlerde çalıştığı tescillenmiş olacaktır. Topunuzu, tüfeğinizi, itinizi, köpeğinizi neyiniz varsa Pazar günü alın gelin şantiyede tek başıma bekliyorum” 

 

13 yıldır dairelerinin teslim edilmesini bekleyen daire sahiplerinin bir arada bulunduğu Fi Side Malikleri Platformu Fikret İnan’ın bu açıklamasına X adlı sosyal medya platformundan cevap verdi. Yapılan açıklamada “küfür ederek, tehdit ederek, hakaret ederek ve iftira atarak senin bizi çekmeye çalıştığın bu terbiye ve ahlak dışı dile asla başvurmayacağız. Komşumuz Can Volkan Dökmeci nezdinde biz daire sahiplerinin kutsallarına karşı yapmış olduğun bu küfürler, hakaretler, tehdit ve iftiralar her zamanki gibi hukuk karşısında cevap alacaktır ve hiçbir komşumuz bu seviyeye inmeyecektir. Anneler ve eşlerimiz hepimiz için kutsaldır. 10 Aralık’ta tüm hak sahipleri yasal haklarımızı savunmak için orada olacağız.” 

 

Fikret İnan’ın Pazar günü ellerinde tapuları olan daire sahiplerinin karşısına çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu. İnan yapmış olduğu yazılı açıklamada tek başına orada olacağını belirtti. Daire sahipleri şimdi Fikret İnan’la karşı karşıya gelerek parasını ödemiş oldukları dairelerini ne zaman teslim edeceğini sormak için bekliyor. Yine daire sahipleri Fikret İnan’ın olayı şantiyeye baskına çevirmek istediğini, polisle kendilerini karşı karşıya getirmek istediğini oysa kendilerinin tapulu evlerinin bulunduğu yerde bir araya geleceklerini belirtti. Daire sahipleri Fikret İnan’ın kendilerini “şantiyeme baskın düzenleyecekler” diye polise şikayet edebileceğini, bunu yapma kapasitesinin de olduğunu belirtti. Demokratik hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirten daire sahipleri “biz devletimizin, polisimizin hukuktan, haklıdan yana olduğunu biliyoruz” dedi.

 

Fiyapı A.Ş’nin Türkiye’nin pek çok noktasındaki icra dairelerindeki dosyalarda milyonlarca liralık borcu olduğu, onlarca alacaklının bulunduğu da ortaya çıktı. Fiyapı A. Ş.’nin SGK başta olmak üzere vergi dairelerine de milyonlarca liralık borcu bulunduğu belirtildi. Fikret İnan’ın şirketinin bu borçlarını ödemek için geçmişte daire sahiplerinden yine para istediği ancak daire sahiplerinin “sana tek kuruş borcumuz yok” cevabını vererek ödeme yapmadıkları öğrenildi. Bazı daire sahipleri teslim edilmeyen evler için kira davası açtı ve bu davaları da kazandılar. Ancak şirketten para tahsilatı kolay değil. Çünkü şirketin onlarca alacaklısı paralarını tahsil etmek için sırada bekliyor.   13 yıldır daireleri teslim etmeyen Fikret İnan’ın binlerce çürüyen dairenin bulunduğu ilçe olan Esenyurt Belediyesi’yle de mahkemelik olduğu öğrenildi. Dairelerini almaktan başka hiçbir amaçlarının olmadığını belirten daire sahipleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül ve Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile tüm yetkililerin Fikret İnan hakkında gereken tüm adımları atacaklarına, seslerini duyacaklarına inandıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.