Esenyurt Belediyesi'nin ambulansı içinde hasta varken haczedildi!

Esenyurt Belediyesi'nin ambulansı içinde hasta varken haczedildi!
Esenyurt Belediyesi’nin, yatağa bağımlı hastaların ve diyaliz hastalarının hastanelere ulaşımını sağladığı ambulansına, hasta taşıdığı sırada geçmiş dönemde bir vatandaşın arsasına bedeli ödenmeden el konulduğu için açılan dava nedeniyle haciz geldi. Bu d



Esenyurt Belediyesi'nin ambulansı içinde hasta varken haczedildi! Başkan Bozkurt'tan açıklama
 

BARIŞ KIŞ - Esenyurt Belediyesi’nin ilçedeki yatağa bağımlı hastalar ve diyaliz hastalarının hastanelere ulaşımını sağladığı ambulans, hasta taşıdığı sırada haczedildi. Ambulans, içerisinde hasta varken polis ekipleri tarafından durduruldu. Ekipler, icra borcundan dolayı araçta yakalama kararı olduğunu ve trafikten men edilmesi gerektiğini ifade ederek, aracı bağladı. Ambulans içerisinde bulunan hastanın 112 ekipleriyle hastaneye ulaşımı sağlanırken, araç çekiciyle yediemin otoparkına kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan belediye yetkilileri; İcraya konu olan kararın, 2017 yılından önce bir şahsın taşınmazına fiilen el konulmasından kaynaklı alındığını belirtti. Alacak davası nedeniyle ambulansa yakalama konulduğu ifade edildi. Yetkililer, ambulansın icralık olduğuna dair kuruma herhangi bir tebligat gönderilmediğini açıkladı. 


ÖNCEKİ DÖNEMDEN KALAN BORÇ NEDENİYLE ARACIMIZ HACZEDİLDİ
Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise sosyal medya hesabından olaya tepki göstererek, “Belediyemizin hasta nakil ambulansı önceki dönemden kalan kamulaştırma borcu nedeniyle içinde hasta varken haczedildi. Yanlış duymadınız. Bizler komşularımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışırken, sağlık en temel insan hakkı iken bu yapılan Esenyurtlulara zulümdür. Takdiri halkımızın vicdanına bırakıyorum” dedi. Esenyurt Belediyesi'ni devraldığında yaklaşık 2.2 milyar borcu olduğunu söyleyen Bozkurt, “O borcun sıkıntılarını yaşıyoruz. Maalesef bundan dolayı birçok sabit kıymetimiz haciz atında. Ambulansımız kanserli bir hastamızı Çapa Tıp Fakültesine götürürken, bir kazaya karışması sonucu polis tutanak tutuyor. Ve hacizli olduğu ortaya çıkıyor. İçinde hasta olmasına rağmen hazcediliyor” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.