KAHRAMANLAR UNUTULMADI!

KAHRAMANLAR UNUTULMADI!
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt “Sarıkamış Harekâtı’nın 109’uncu yılı nedeniyle "Bu Toprakta İzin Var" ve "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" temalı anma etkinlerine katıldı.

Bozkurt, “Bugün onların canı pahasına korumak için feci şekilde can verdiği toprakların üzerinde bulunuyoruz. Kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekâtı’nın 109’uncu Yılı anma etkinlikleri çerçevesinde donarak hayatını kaybeden şehitler bir kez daha anıldı. Vatandaşların yoğun katılım gerçekleştirdiği etkinliğe, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. "Bu Toprakta İzin Var" ve "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" temalı etkinlikte vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile yürüyerek Kızılçubuk Zirvesi'ne ulaştı. Burada şehitler anısına ilk kez yapılan Kardan Heykeller Sergisi’ni gezen vatandaşlar, heykellerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Bu toprakta izin var

 

Törenler kapsamında, "Bu Toprakta İzin Var" ve "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" temalı programlara katılmasının ardından açıklama yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "On binlerce kahramanımızın can verişinin yıl dönümündeyiz. Bugün onların canı pahasına korumak için feci şekilde can verdiği toprakların üzerinde bulunuyoruz. Bu coğrafya yüz binlerce şehidin kanıyla vatan oldu. Bu nedenle Sarıkamış şehitlerimizin unutulmaz kahramanlıkları ve aziz hatıraları ile büyük gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Yürüyüşümüzün ardından Kardan Heykeller Anıtı’nın açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Yüreklerimizi ısıtan bu anıtta aziz şehitlerimiz için dualar ettik, hatıralarıyla bir kez daha onurlandık. Buradan bir kez daha kahramanlarımız nezdinde tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Vatan toprakları uğruna canını feda edenlerin ruhları şad olsun’ dedi.

 

 

 

 

 

HER GÜN 300 KİLO MAMA ÜRETİLİYOR

 

Esenyurt Belediyesi'nin sokak hayvanlarının daha sağlıklı beslenmesi amacıyla kurduğu  Türkiye’nin en yüksek üretim kapasiteli mama üretim tesisi dikkat çekti. İstanbul’da, belediye bünyesinde kurulan ilk mama üretim tesisinde hem sokak hayvanlarının mama ihtiyaçları karşılanıyor. Belediye bnyesinde hizmet veren Modern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan tesiste, uzman ekipler tarafından ilçe genelindeki fabrika, restoran, hastane gibi mekânlardan toplanan yemek atıkları yüksek proteinli mama haline getiriliyor. Toplanan yemek atıklarının, makinelerde öğütüldükten sonra pastörize edilip preslenmesiyle günde ortalama 300 kg katkısız ve yüksek proteinli kuru mama elde ediliyor. Atık gıdaların soğuk hava depolarında uygun koşullarda saklanmasıyla önemli ölçüde tasarruf sağlanmış oluyor. İstanbul’da belediye bünyesinde kurulan bu ilk ve tek tesiste üretilen sağlıklı mamalar hem ilçe genelindeki hayvan besleme alanlarına düzenli olarak bırakılıyor hem de belediyeye ait barınakta bulunan hayvanların beslenmesinde kullanılıyor. Tesis hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Günlük 600 kg civarında mama ihtiyacımız var. Biz günde 300 kg civarında mama üretimi yapabiliyoruz. Hayvan dostlarımızın tüketim ihtiyacının yarısını çok kaliteli bir şekilde karşılayabilecek hale geldik. Bu şekliyle belediyemiz önemli ölçüde tasarruf sağlamış oldu. Buradan elde ettiğimiz tasarrufla Esenyurt’taki çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza ve tüm Esenyurt’a daha fazla hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.