SAHİPSİZ ESENYURT!

SAHİPSİZ ESENYURT!
Her gün yeni bir asayiş olayı ile gündeme gelen Esenyurt'ta son yaşanan hadise infiale yol açtı.

Sokak sokak gezen bıçaklı bir saldırgan 11 kişiyi bıçakladı. Bıçaklananlar hastaneye saldırılırken, saldırganın yakalanması için operasyon başlatıldı. Yaralılardan Mehmet Üstel, "Ekmek bıçağını çıkardı. Şaka yapar gibi geldi. Bacağıma soktu yürüdü gitti" diye konuştu.

 

 

BİR ANDA EKMEK BIÇAĞINI ÇIKARDI BACAĞINA SOKUP YÜRÜYEREK GİTTİ!

 

İstanbul'da asayiş olaylarının en yoğun yaşandığı ileçelerin başında gelen Esenyurt'ta, akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Dün bir kişi sokak sokak gezerek 1'i kadın, 11 kişiyi bıçakladı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, saldırganın yakalanması için operasyon başlatıldı. Yaşananları anlatan yaralılardan Mehmet Üstel, "Yürürken karşımdan geldi bu şahıs. Ekmek bıçağını çıkardı. Şaka yapar gibi geldi. Bacağıma soktu yürüdü gitti. Yere düştüm. Hayatta karşılaşmadığım biri. 9 kişi geldi böyle. Sabah 09.30'da başlamış, saat 13.30'da beni bıçakladı. Bıçakladıklarının sayısı belli değil" ifadelerini kullandı.

 

ESENYURTLULAR ORTALAMANIN ÇOK ÜZERİNDE SORUNLA KARŞI KARŞIYA

 

Yaşanan son kabustan sonra sürekli asayiş olaylarıyla adından söz ettiren Esenyurt yine gündemin ilk sırasına oturdu. Binlerce kayıtsız yabancının yaşandığı ilçe, son yıllarda İstanbul'un bir nevi banliyösü durumuna geldi. İstanbul Planlama Ajansı'nın yaklaşık 6 ay önce yaptığı bir çalışmada, Esenyurt'ta ikamet edenlerin İstanbul ortalamasının çok üstünde güvenlik sorunu yaşadığını ortaya çıkardı. Narkotik, hırsızlık ve kavga gibi suçların bölgede daha yoğun yaşandığını tespit etti. Türkiye'nin ve İstanbul'un en kalabalık ilçesinde yaşamın gittikçe daha zorlaştığı görülürken, Esenyurtlular, asayiş haberleriile gündem gelmekten son derece rahatsız.

 

 

2008 - 2022 arasında nüfusu yüzde 163 artan Esenyurt'ta bir milyondan fazla insan yaşıyor. Türkiye'nin her tarafından göç alan şehir, konut ve kira fiyatlarının İstanbul genelinden düşük olması nedeniyle 2010 yılından sonra ciddi bir düzensiz göçe de maruz kaldı. Bu yoğunluk da asayiş olaylarının artmasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.