Sorunları biz çözeriz

Sorunları biz çözeriz
AK Parti'den Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı olan Prof. Dr. Metin Toprak, gazetecilerle bir araya geldi. “Esenyurt'un sorunlarını biz çözeriz” diyen Toprak, bunun için izleyeceği yol haritasını paylaştı

Esenyurt’ta faaliyet gösteren gazete ve TV’lerin imtiyaz sahipleri ve temsilcileriyle yapılan kahvaltılı toplantıda konuşan AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Metin Toprak, Esenyurt nüfsunun 2023 yılı itibariyle 1 milyonu aştığını ve dolayısıyla bir metropol olduğunu belirtti ve metropolün 19 özelliğinden sadece dördünü tam olarak karşıladığını, diğer ölçütler bakımından geliştirilmeye açık alanlar olduğunu açıkladı.

 

Toprak, akıllı kent konsepti çerçevesinde Esenyurt’un sorunlarının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması ve bilimsel yöntemlerin izlenmesi gerektiğini belirtti. Prof. Toprak, Esenyurt’u yönetecek belediye başkanının yüksel profilli olması gerektiğini; Esenyurt’un sorunları, çözüm önerileri, potansiyeli ve fırsatları bakımından İstanbul, İzmir veya Ankara’dan geri kalır bir yanının olmadığına işaret ederek, merkezi yönetim ve yerel yönetim arasında işbirliği ve eşgüdümün şart olduğunu vurguladı.

 

Medyanın, toplumun bilgi edinme hakkı bakımından kritik önemde olduğunu belirten Toprak, bunun için sürdürülebilir bir finansman yönteminin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Akreditasyonu bağımsız özerk bir organca yapılan medya mecralarının kurulacak bir meslek birliği bütçesinden desteklenmesini öneren Toprak, bilgi toplama ve yayma işlevinin kamusal niteliğinin baskın olduğunu, bu nedenle pozitif dışsallık ürettiği için kamusal kaynakla desteklenmesinin gerekli olduğunu açıkladı. Toprak, devlet, özel sektör ve sivil toplum bileşenlerinin toplumsal sorunlara çözüm üretmede iş birlikli model bağlamında çalışmalarının yükselen bir eğilim olduğuna işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.