Mehmet Mert

Mehmet Mert

Favoriler ve plaseler

Favoriler ve plaseler

 

 

Her ne kadar Büyük Rüşvet Operasyonu’nun biraz gölgesinde kalsa da yine de YEREL SEÇİM ADAYLARI gündemimizin ilk sırasından düşmedi.

Zira Türk milleti alışıktır.

Günlerce konuşuruz, söyleriz, lanet ederiz, beddua ederiz ama gün gelir çok çabuk unuturuz.

Bu gün de öyle olacaktır.

Çok fazla değil 3-5 ay sonra ne ayakkabı kutusunu hatırlayanınız olur ne de yatak odasında bulunan para sayma makinesini.

Bu tespitime kızanlar azıcık 3-5 ay geriye gidip düşünürlerse ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır.

 

* **

 

Biz gelelim yine gerçek yerel gündemimize. Evet ne diyorduk ilçe adaylarından kim favori kim plaseleri yorumlayacaktık.

Bakın öncelikle şunu söyleyeyim.

Bu yazının iki amacı var.

Birincisi günlerdir telefonumu susturmayarak ‘kim nerede aday olur’ sorusunu soranlara toptan cevabımdır.

İkincisi ise seçim takviminden önce yapacağım ADAYLIK tahminleri ile kendimi test niteliğindedir bu yazı.

Bu arada FAVORİ ve PLASE’ye de bir açıklama getireyim.

Favorilerde plaselerde benim içimden geçenleri değil son günlerde yaptığım görüşmeler ışığında adaylık tahminleri üzerine yapılmıştır.

Keşke mümkün olsaydı da BEN KİMLERİ İSTESEM ONLAR İLÇELERDEN KESİN ADAY OLSALARDI.

Büyük harflerle yazıyorum ki (büyük harf konuşmalarda bağırarak konuşmayı anımsatır) bu durumu daha iyi kavrayasınız diye.

Bir diğer durumda şudur ki son gelişmeler yüzünden 2014 Ocak ayı ilk haftasından önce İstanbul’da hiçbir ilçede Ak Parti ve CHP’nin aday açıklaması yapması beklenmiyor.

 

Silivri

 

Silivri’de CHP’nin favori adayı Özcan Işıklar olur, plase Selami Değirmenci. Değirmenci başarılı bir aday adaylık çalışması gösterse de bir türlü bazı engelleri aşamayarak adaylığı Işıklar’a kaptırmak üzere. Yine de az ihtimal bile olsa Ocak ilk haftasını bekleyeceğiz. Henüz kesinleşmiş bir durum söz konusu değil.

 

Ak Parti’de favori Tahir Sert, plase Metin Karakaş. Burada da Metin Karakaş biraz Anadolu çocuğu olmasının handikabını yaşıyor. Her ne kadar Tahir Sert’in dediği ‘Adaylık Metin’in hakkı ama ne yapalım ben aday olmasam kazanamayız’ söze milim kadar değer vermesem de nasıl olmuş bilmiyorum Başbakan Erdoğan, Silivri, Çatalca, Büyükçekmece gibi Rumeli kökenlilerin çoğunlukta yaşadığı ilçelerde Rumelili adayı göstermeye ikna edilmiş.

Tahir Sert’e; madem adaylık Metin’in hakkı o zaman karşısına neden aday adayı oldun be adam, dedikten sonra Metin Karakaş’a da daha henüz her şey bitmedi hiç belli olmaz bakarsın Başbakan son anda fikir değişir diyorum.

 

 

Büyükçekmece

 

Büyükçekmece’de CHP’nin favori adayı Hasan Akgün. Burada sürpriz yaşanacağını zannetmiyorum çünkü aday adaylarının hepsi  anketlerde çok kötü çıkmış. Aksi halde CHP Lideri Kılıçdaroğlu isteyerek ve sevinerek Akgün’ü aday yapma taraftarı değildi.

 

Bu ilçemizde ise Ak Parti’de favori Celal Babayiğit gibi duruyor. Plase ise Recep Erol ve Murat Hazıroğlu. Aslında burada daylar önce aday Babayiğit olarak tesbit edilmişti. Ancak Recep Erol inanılmaz bir aday adaylık çalışması göstererek uzun süredir masada kalmayı başardı. Tıpkı Silivri gibi Büyükçekmece’de de bir taraftan başbakan Erdoğan Rumelili adaydan yana tavır alırken diğer taraftan da teşkilatla ters düşmek istemiyor. Bakalım bu günlerde operasyonlara konsantre olan Erdoğan bu ilçede de kararını bir Karadenizli adaydan yana mı verecek yoksa Rumelili adaydan mı?

 

 

Beylikdüzü

 

CHP Beylikdüzü’nün favori adayı Ekrem İmamoğlu. Plaseler İbrahim Mendeşağu ve Mustafa Melek. İmamoğlu neredeyse son MYK toplantısında açıklanacaktı ne var ki bazı PM üyeleri tepki gösterince CHP Lideri Kılıçdaroğlu listeleri rafa kaldırdı ve İstanbul’un bütün ilçelerini kendisinin belitleyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu belli ki İmamoğlu’ndan yana kararını vermiş. Son anda bir sürpriz gerçekleşir mi dersiniz?

 

Beylikdüzü Ak Parti’nin favori adayı Yusuf Uzun’dur. Velittin Küçük ve Vehbi Orakcı plasedir. Çünkü her ikisi de son anda partiye kaydolarak yarışa geç başladılar. Uzun ile ilgili bir çok sıkıntı ve problem olmasına rağmen burada da başbakan Erdoğan’ın duygusal davranarak karar vereceğini düşünüyorum.

 

Çatalca

 

 

CHP Çatalca’nın favori adayı her şeye rağmen Cem Kara’dır. Plaseler Ayhan Otlatıcı ve Engin Akman’dır. Kara 5 yıllık görev süresince belki zaman zaman hatalar yaptı ancak Kemal Kılıçdaroğlu ile ilişkilerini çok iyi tuttu. Ayhan Otlatıcı ve Engin Akman da en az Cem Kara kadar adaylığı hak edenler olsalar da Kılıçdaroğlu’nun her üç aday adayı ile konuştuktan sonra son karar vereceğini düşünüyorum.

Ak Parti Çatalca’nın favorisi Savaş Barutçu plasesi Selim Güçbilmez ve Ahmet Rasim Yücel’dir.

 

Avcılar

 

CHP Avcılar’ın favori adayı Mustafa Değirmenci’dir plasesi Erhan Bozan veya başka bir isim.

Ak Parti Avcılar’da ise favori Bayram Şenocak plase Muhammet Karadağ’dır.

 

Esenyurt

 

CHP Esenyurt’un adayı Dr. Gürbüz Çapan olarak son MYK’dan çıktı. Kılıçdaroğlu’nun rafa kaldırdığı listede Esenyurt’ta vardı.

 

Ak Parti Esenyurt’un adayı da her şeye rağmen Necmi Kadıoğlu olur. Her ne kadar bazı kesimler son olaylardan sonra Başbakan Erdoğan’ın Esenyurt gibi bazı ilçelerde değişikliğe gideceğini dillendirseler de ben Esenyurt’ta tıpkı 2004 gibi 2014’te de Çapan ve Kadıoğlu’nun ciddi bir yarışa gireceklerini düşünüyorum.

 

K.Çekmece

 

CHP Küçükçekmece’nin favori adayı Gökan Gümüşdağ, plase adayı ise Kemal Çebi’dir.

Küçükçekmece Ak Parti’nin adayının ise yeniden Aziz Yeniay olacağını düşünüyorum.

 

Başakşehir

 

CHP Başakşehir’in favori adayı Kemal Aydın plase adayı Özgür Karabat’tır.

AK Parti Başakşehir adayı olarak lanse edilen Mevlüt Uysal’ın da son anda değişme ihtimali olabilir.

 

 

Saklayın bu listeyi

 

Bu yazdığım listeyi iyi saklayınız. Çok fazla değil en fazla 10-15 gün sonra adaylar netleşir ve üzerine konuşuruz.

Benim favori diye yazdıklarımdan bakalım kaç tanesi kesin aday olacak?

Plase gösterdiğim isimler kusura bakmasınlar. Yazımın başında söylediğim gibi bu benim tahminimden öte şuanda Ankara kulislerinde konuşulan listedir.

Haydi hayırlısı bakalım…

 

 

twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi