CHP'li vekillerden canlı bomba sorusu

CHP'li vekillerden canlı bomba sorusu
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Eren Erdem; "21 kişilik listedeki 2 kişi Ankara katliamını gerçekleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "21 kişilik listedeki 2 kişi Ankara katliamını gerçekleştirdi. Geri kalan 19 kişinin eylem gerçekleştirmesini mi bekliyorsunuz, neden bu konuda bir girişimde bulunmuyorsunuz?" dedi.

Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki terör saldırısının failleri ve DAEŞ terör örgütü hakkında bazı belgeler göstererek, bu konuda devletin zafiyetinin bulunduğunu iddia etti. 

"Ankara'daki cani, vahşi, barbarca, yaşam hakkını gasbetmeye yönelik terör eyleminin arka planındaki gerçekleri belgeleriyle açıklayacağız" diyen Erdem, bu gerçeklerin yayın yasaklarıyla susturulmaya çalışıldığını savundu.

Erdem, devlet yetkilileri tarafından "Devletin zafiyeti yoktur" açıklamalarına rağmen, devletin çok büyük zafiyetinin olduğunu belirterek, bir belge gösterdi.

Eren Erdem, "Devletin, Hükümetin IŞİD terör örgütünün Türkiye yapılanmasını yıllardan beri takip ettiğini, telefonlarını dinlediğini, nereye gittiğini çok iyi bildiğini gösteren belgelerdir. IŞİD terör örgütü mensuplarının AKP'li belediyelerce işe alındığının resmi belgeleridir" ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda dolaşan, "canlı bomba olabilecek 21 DAEŞ teröristinin fotoğraflarının", bu kişilerin emniyet tarafından takip altında olduğunu gösterdiğini ileri süren Erdem, şöyle konuştu:

"Bu şahısların telefonları 2013'ten beri dinleniyor, ne yapmak istedikleri çok açık bir şekilde biliniyor. 21 kişilik listedeki 2 kişi Ankara katliamını gerçekleştirdi. Geri kalan 19 kişinin eylem gerçekleştirmesini mi bekliyorsunuz, neden bu konuda bir girişimde bulunmuyorsunuz? Herkesin sorumluluğu vardır. MİT, emniyet istihbarat başkanları, İçişleri Bakanı ve tüm sorumlular istifa etmek zorundadır." 

 CHP'li Şeker ise Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerinin sayısının 100'e ulaştığını bildirdi.

Şeker de bir belge göstererek, "Bu belgede, Adıyaman Dokumacı grubunda bulunan kişinin kardeşi ile yaptığı konuşmalar var. Devlet, göz göre göre bu katliama seyirci kalmıştır" dedi.

Ali Şeker, 100 intihar bombacısının ülkeye geldiğine dair haberler olduğunu, ancak MİT'in bir şey yapmadığını savunarak, 78 milyon insanın can güvenliğinin olmadığını ileri sürdü.


KAYNAK:www.haberler.com



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.