GAFLET VE DALALET!

Türk Dil Kurumu Sözlüğü göstericiyi  yakıp yıkan değil, oyuncu,nümayişçi olarak tanımlıyor.Oysa yandaş medya günlerce Güneydoğu’da terör estiren eşkıyaya,”göstericiler” diyor.Eşkıyanın sergilediği vandallığı,”gösteri” olarak niteliyor.Halbuki bunlar ne göstericidir ne de nümayişçi.Bunlar düpedüz teröristtir.Hiç gösterici kamu binalarını ateşe verir,askere polise kurşun sıkar mı?

BUNLAR GÖSTERİCİ Mİ

Asker kaçıran,öğrenci yurtlarını ateşe veren teröristlere yandaş medya neden ısrarla  “gösterici” diyor? Çünkü açılımcı öyle denmesini istiyor.İktidarın emrine giren medya teröriste gösterici değil de terörist dese,İmralı buna kızacak.Barış süreci yara alacak(!) İşte bunun için aka kara deniyor.

Oslo’da başlayıp İmralı’da devam eden hükümet-PKK görüşmelerinden sonra her şey ters yüz edildi.Terörün terminolojisi bile değişti.Artık Apo’ya,İmralı;PKK’ye Kandil;teröristlere gösterici denecektir.

HER ŞEY TERSYÜZ EDİLİYOR

Bu arada başka şeyler de değişti.Yobazlık,ılımlı İslam;bölünme açılım oldu.Atatürk Devrimleri’ni yok etmeye,normalleşme;muhalifi susturmaya,terörle mücadele;ülkenin satışına,uyum yasası;ordu düşmanlığına Balyoz;aydın düşmanlığına Ergenekon;Cumhuriyet yıkıcılığına,reform;dikta eğilimine ileri demokrasi dendi.Aydınlar,Tillo;Diyarbakır,Kürdistan oldu.

Olumsuz anlamlı sözcüklerin yerine,zihinlerde olumlu anlamlar çağrıştıracak sözcükler koyularak toplum ipnotize edilmek istendi.Bu görev de,ağzı laf yapan  işbirlikçi siyasetçiye,satılmış gazeteciye,yandaş medyaya verildi.

Şehit sayılarak törenle ülke toprağına gömülen PKK’li teröristlerin mezarlarının düzlendiği gerekçesiyle eşkıya Güneydoğu’yu yangın yerine çevirdi.Güvenlik güçlerinin gözleri önünde her yeri yakıp yıktı.Bu olayları güdümlü medya,terör eylemleri olarak değil,”göstericiler”in gösterileri olarak verdi.Hem de çarpıtarak.Çünkü siyasi otoritenin istediği açılım dili buydu.Yaklaşım da…

Bu dil,gerçekleri gizleyen,olayları çarpıtan,kavramları ters yüz eden,beyin yıkama amaçlı,yapay bir dildi.Bu yüzden yandaş medya hep bir ağızdan bu ortak dili kullandı.Teröriste terörist demedi,ısrarla “göstericiler” dedi.Bu durum,medyaya müdahalenin ne boyutta olduğunu göstermesi bakımından da ibret vericidir.

Ne demekti gösterici?Oyun mu oynanıyordu Yüksekova’da,Lice’de?Nümayiş mi yapılıyordu ağır silahlarla?Nasıl olurdu da bu haydutlara ”göstericiler” denirdi? Bu akıl tutulmasının,bu körlüğün nedeni  neydi? İzahı var mıydı? Teröristi “gösterici” olarak adlandırırsan,ortalığı savaş alanına çeviren eşkıyaya verecek ad bulamazsın tabi ki.

Gösteri oyun demektir.Oysa Güneydoğu’da sergilenen vahşetin oyuna benzer yanı yoktu.Bu kanlı oyunun oyuncularına “gösterici” diyen Sorosçu medya,Atatürk’ün “vatansızlar” dediği medyadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi