Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Garip ilişkiler!

GDO genetik yapısı değiştirilmiş canlılar için kullanılan kısaltmadır. Terim olarak trans genetik de aynı anlamda kullanılmaktaymış.

Herhangi bir canlıya hücre dışından uygulanan genetik tekniklerle yabancı bir kaynaktan gen aktarımı yapılması sonucu gelişen canlı GDO ‘dur yani “Genetiği Değiştirilmiş Organizma”.

Bu canlılar kullanım amacı ve yerine göre GDO tohum, gıda, yem, maya, hammadde, ilaç, aşı gibi ürünler olarak kullanıma sunulmakta olduğu söyleniyor.

Aynı ürünlerin geleneksel karşılıkları da bulunduğundan, “GDO” terimi ürünün başına eklenerek gen aktarılmış olanlar diğerlerinden ayrılır. GDO mısır, GDO soya vb.

Bir canlının GDO olarak kabul edilebilmesi için; üreme, çoğalma veya genetik materyalini aktarma yeteneğine sahip olması, kendi sınıfına ait olmayan bit geni taşıyor olması
söz konusu yabancı genin doğal süreçler dışındaki yöntemlerle o canlıya aktarılmış olması gerekirmiş.

Yani, ebeveyn canlıların GDO olmaması şartı ile geleneksel ıslah ve seleksiyon yöntemleri kullanılarak geliştirilen tarım çeşitleri doğal süreçler kullanılarak geliştirilen canlılar hibrit tohumlar GDO değilmiş.

Bir ürünün GDO ürünü olarak kabul edilebilmesi için ise; GDO içermesi veya GDO lardan oluşması veya GDO dan elde edilmiş olması gerekir.

Yani; hormonlu ürünler, ilaçlı ürünler, işleme ile besin yapısı değiştirilmiş ürünler GDO ürünü veya genetiği ile oynanmış gıdalar değildir.

Bu GDO’lar insan ilişkilerine de sıçramıştır. Dernek vakıf ve siyasi partilerde de GDO beyleri vardır.
Bu GDO beyleri genellikle kongre zamanı ortaya çıkar. İttifaklar çıkara dayalı geçici olup asla sürekli değildir. Çıkarlar biter GDO luk biter.

Hani bir ta sözü derya; “Öküz öldü ortaklık bitti” diye. Hah işte aynen öyledir.
Siyasi partilerde Kongreler yaklaşırken bazı GDO’lu delege ağaları kapı kapı dolaşır kendilerine “GDO’CUK” ararlar. Geçmişte onlara hakaret hatta küfür dahi etse işin içinde çıkar oldu mu akan sular durur. Küfürler hakaretler unutulur. Çıkar amaçlı GDO’lu yol yürünecektir kısada olsa. Ters düşseler bile bir araya gelmekten çekinilmez.

Bu GDO’lular genellikle ihaneti, seviyesizliği, kişiliksizliği kendilerine övünç madalyası yapan çıkar gruplarına hizmet eden sinsi korkak ve silik tiplerdir.

Tek başlarına bir hiç, kalabalık olunca cengâver kesiliverirler. İşine gelirseniz kolunuzdan çıkmaz övgüler dizerler, işine gelmezse yolunu değiştirirler, sizinle tokalaşmazlar bile. Yaptıklarıyla pişkin pişkin övünürler. İhanet damarlarında vardır, aynen akrep gibidirler.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi