GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

  
      SEVGİLİ okuyucularım bugün sizlere hepimize yazıklar olsun dedirttirecek gazilerimizin sorunlarını yazacağım,  bu kadar şehidimiz oluyor her gün.
Biliyorum alıştınız artık her gün şehit haberi gelmekten artık umursamaz toplum olduk, peki hiç düşündünüz mü şehit ve gazilerimizin yaşam biçimi nasıl acaba,  öyle hemen sıcağı sıcağına şehitler ölmez vatan bölünmez palavralarından sonra, hatta bir gün sonra her şey unutulur yine aynı eski tas aynı hamam herkes unutur gider vesselam duyarsız bir toplum olduk. Örneğin kaç çeşit gazimiz var desem trene bakar gibi bir çoğumuzun bakacağını biliyorum topluma bakın mesela resmi bayram törenlerinde  başında Atatürk’ün kalpağı olan muharip gazilerimiz var, bu gazilerimiz törene çıktığında ben şahidim trene bakar gibi  bakıyorlar hatta kim bu yaratıklar diyenlerde var  toplum nereye gidiyor çok yazık. 
   
   Önce gazi olarak kaç çeşit var önce bunu bilelim.  1 Muharip gazilerimiz var anlamı yani savaşa katılıp ta yara almayanlara muharip gazi denir. 2 Malul gazilerimiz  yani savaşa katılıp ta yara alan malul gazilerimiz, bunun yanında Kore gazilerimiz var tabiî ki  vatanı uğruna can vermiş şehitlerimiz var sayılarını açıklayayım. Çatalca’ da 74 gazimiz var  şu anda Çatalca’da yaşayan 31 muharip gazi  1 tanede malul gazimiz var,  8 tane şehidimiz var, 1 tanede Kore gazimiz var,Lütfü Gezer şimdi bunların bu gazilerimizin bir derneği var Çatalca muharip gaziler derneği, Çatalca şubesi  derneğin birde başkanı var dertlimi dertli gazimiz şah İsmail Atak öyle bir görev üstlenmiş ki bu kadar olur. Atak dertli bence çok haklı halkımız a gazilerimizi anlatmamışız ki törenlere çıktık mı herkes bize garip bakıyor e haklısın Başkan sende bir dernek açıp ta kumar oynatsaydın hem köşeyi dönerdin  hem de böyle sıkıntı çekmezdin,  halk olarak gerçekten duyarsızız.  Öyle şehitler ölmez vatan bölünmez palavraları boşuna işte ölmez dediklerimizin sağlarının hali.  Sordum Başkan kiran var bir sürü giderin var nasıl yapıyorsun?  kiramızı Başkan Cem Kara kendi cebinden veriyor, Kaymakam bey bizlere yardımcı oluyor Sivil toplum örgütleri bize sahip çıkmıyor, basın bizlere sahip çıkmıyor internetimizi belediye masa sandalyemizi Kaymakam bey verdi, Allah razı olsun dedi. Başkan Atak esnaf sanatkarlar derneği tel ve faksımızı verdi bravo Cafer Dağ Başkana.
      Birde hangi taşı kaldırsam altından Cem Kara çıkıyor özelikle Cem Karaya bravo daha bir çok hayır severlik olayları var  başka konuda yazarım.
                                                   
                                                                     BİZLERE AYRIMCILIK  YAPILIYOR 
   
   Gazimiz Atak  diyor ki bizlere ayrımcılık yapılıyor nasıl mı? SSK olan gazimiz 420 TL alıyor, olmayan eski ücretten alıyor buda bir ayrımcılık diyor başkan çünkü şeref aylığı eşittir.
Maalesef bu haksızlığı hak etmedik  derhal düzeltilmesi gerek birde Arnavut köy, Esenyurt gazilerimize yılda bir defa maddi yardım yapılıyordu, ama bizde kalktı Esenyurt  ve Arnavut köyde devam ediyor buda bizi üzüyor dedi Şah İsmail Atak gazimize dedim ki fazlada bir şey söyleme vallahi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi