Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Geçen hafta olanlar!

Geçen hafta sonunu iki faaliyetle geçirdik. İlki kendimize ait bir çalışmaydı. Okan Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı Danışma Komitesi Üyesi olduğumuzdan dolayı Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Danışma Komitesi toplantısına davet edildik, sene sonu değerlendirme toplantısı yaptık. Toplantımızın amacı; Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bünyesindeki Radyo ve Televizyon Programcılığı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Grafik Tasarımı öğrencilerinin eğitim sürecine katkı ve eğitim sonunda istihdamını ele aldık. Bu toplantının verimliliği oldukça üst düzey olacaktır.

“Gençler, bakınız her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok. Dünyanın hiçbir yerinde, ABD başta olmak üzere halkının tümüne iş sağlamıştır diye bir gerçek yok. Bakın şu anda onlar da yüzde 7-8 oranlarına varan işsizlikle uğraşıyor. Biz ise şu anda yüzde 13'deyiz. Göreve gediğimde 10.7 idi, şu anda krize rağmen yüzde 13'deyiz. Bunu hiçbir zaman iyi bir yerdeyiz demek için söylemiyorum. Bunu kesinlikle tek haneli orana düşürmek durumundayız. Onun için de gerek tarım endüstrisinde, gerek hizmet sektöründe yoğun çalışma yapmak suretiyle bunları düşürmenin gayreti içinde olacağız.” Evet, bunları İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2009-2001 Eğitim- Öğretim Yılı açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği bir ülkede Okan Üniversitesinin öğrencisinin mezuniyetinden sonraki iş bulma konusundaki çabası da takdir edilecek ve önemsenecek bir durumdur.

İkinci faaliyetimiz ise; Büyükçekmece CHP’nin hafta sonu katılım töreniydi.

Büyükçekmece CHP’den gövde gösterisi.

CHP Büyükçekmece İlçe Örgütü ilçe genelinde yeni katılan üyelere rozet takma töreni gerçekleştirdi. Eser Otelde yapılan toplantıya katılımın oldukça yoğundu. Bu yoğunluktan memnun kalan CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve diğer konuşmacılar konuşmaları sırasında ilçe örgütünü kutladılar.

CHP Büyükçekmece ilçe örgütünün çalışmalarından çok memnun olduğunu belirten İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, salonda bulunan davetlilere seslenerek; “2014 Yerel seçimlerinde örgütün ve bu salonda bulunanların içine sinmeyen bir belediye başkan adayını önünüze getirmeyeceğim, sizlere söz veriyorum” demesi büyük alkış alırken, eski partililerin gülüşmelerine neden olurken “sanki kendisi atayacak” yorumları da dikkatli gözlerden kaçmadı…

Arnavutköy sınıfta kaldı

İstanbul un en ücra köşesi olan Arnavutköy de ise CHP ilçe örgütünün yemeğine 80-100 kişi katılması Arnavutköy’lüleri oldukça üzmüş. Üzmüş ki birkaç CHP’li arayıp; “Buraya neden üvey evlat muamelesi yapılıyor. Neden İl Başkanımız bizim etkinliğimize katılmıyor da sadece birkaç il yöneticisiyle geçiştiriliyor. Yoksa 5 yıldızlı otelde değilde sıradan bir düğün salonunda böyle bir etkinlik yapmamızı mı kabullenmiyorlar” şikâyeti almamıza neden oldu.

Bu arada Arnavutköy ilçe başkan ve yönetimine de şunu söylemekte fayda var; Sevgili Başkan, öyle 20-30 kişiye, dışarıdan gelen40-50 misafiri de onlara ekleyip 80-100 kişiyle etkinlik yapılmaz. Önce örgütünü şahlandırmayı bileceksin, onlara heyecan vereceksin, merak etme sonrada birileri aracılığıyla fısıltın bana ulaşır, daha sonrada biz senin amirlerini eleştiririz. Aslında eleştirmemiz gereken sensin, ancak bunuda başka bir zamana saklayalım, çünkü şimdi yaralısın! Ancak şunu hiç unutma; Üst düzey yöneticiler etkinlik başladıktan bir süre sonra gelirler. Çünkü salonun dolup dolmaması onları ilgilendirir, bu nedenle sen salonunu doldurmayı becerebilseydin merak etme en az 30 üst düzey yönetici orada olurdu!

 

twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi