GENÇLİK NEREYE GİDİYOR?

 Miletler layık olduğu şekilde yönetilir gençlerimiz, çocuklarımız aileler nasılsa topluma da o şekil yansıyor. Maalesef gençlerimiz yeni nesil madde ve teknoloji bağımlısı olarak yetişiyor. Çocuklarımıza en az ilkokul 5’e kadar Cep telefonu almamak lazım, bilgisayarı da ders amaçlı kontrollü olarak kullandırmak lazım. Yoksa bağımlı hale gelerek toplumumuzda ruh gibi gençliğin yetişmesinde anne babalar istemeyerek ön ayak oluyorlar. Geçen İstanbul’un bir ilçesinde uyuşturucu ve madde bağımlısı konulu toplantı vardı durum nerelere gelmiş vahim. Düşünün bir ilçede 70 satıcı 300 kullanıcı madde bağımlısı var resmi tespit gençlik nereye gidiyor kimsenin haberi yok.
 AİLELER DİKKAT
Özelikle ilkokul 6.7.8 sınıflar ergenlik dönemi çocuklarımız maalesef bütün kötü alışkanlıklara bu yaşta başlıyorlar. Bu yaşta ki çocuklarımızın sorunlarıyla ilgilenin. Özelikle annelere karşı çıkmalar ‘’sanane, sen ne anlarsın’’ gibi laflar çok duyarsınız kızmadan, bağırmadan arkadaşça davranarak sorunlarını dinleyin. Başka arkadaşlarını örnek göstermeyin, ceza vermeyin spor yapmasını sağlayın sosyal etkinlikler çevresel zararlı faktörlerden korur. Çocuğunuza güvenin ama dikkati de elden bırakmayın. Unutmayın çocuklarımız önce ailelerini örnek alırlar ailenin tutumu çok önemli.
KÜFÜRBAZ POLİSLERİN İCRATI
Geçen gün yazmıştım polis bunu yaparsa vay vatandaşın haline. Diyorlar ki kırsal kesimde maddi durumu zayıf kültürü fazla gelişmemiş kırsal kesimde ki ailelerin çocukları suça daha mehilli hatta küfürbaz oluyorlar. Maalesef yanlış fikir, tabii ki sanın aile yapısı önemli ama asıl olan insanın karakteridir. Merhametli karakteri düzgün insan her yerde işini de güzel yapar, görevini de güzel yapar, topluma da örnek olur. Maalesef bazı polis anne baba olacak güya okumuş memurlarımızın topluma örnek olması gerektiğini
Bilmesi gerek. Geçen köşemde yazmıştım küfürlü konuşan polis anne için. Bana gelen telefon mail de ne kadar doğru olduğunu kanıtladı. Bu polis okulda, anaokulunda, her yerde sorun çıkarıp sen benim kim olduğumu biliyor musun? Gibi laflarla vatandaşa psikolojik baskı yaparak örnek olması gerekirken tam tersi ufak çocukların yanında ağza alınmayacak küfürler ederek çocukların psikolojisini bozmuştur.
ÇATALCA KENT KONSEYİNDEN ÖNEMLİ ADIM
Öncelikle kent konseyi başkanı Sn. Ahmet Rasim Yücel’e teşekkür etmek gerek. İçinde benimde olduğum sivil toplum kuruluşlarını her ay toplayarak ilçenin sorunlarını masaya yatırarak bütün STK Başkanlarını tek tek arayarak, toplantıya davet ederek ilçemizin sorunlarını tartışıp aynı zamanda çözüm nasıl üretiriz önerileri masaya yatırarak çözüme nasıl gideriz ne yaparız STK bilgilendirerek herkesin takdirini toplayan Sn. Yücel’e bravo.
 ÇATALCA KAYMAKAM’ININ GARİP TUTUMU
Aylar önceden açıklanmasına rağmen 21 Şubata kent konseyinin madde bağımlılarıyla ilgili toplantısı varken tam bir hafta önce anlaşılmaz bir şekilde Çatalca Kaymakamlığı tarafından aynı konu üzerinde panel düzenlemesi daire amirlerini çağırıp aynı konuyu işlemesi STK kuruluşlarının tepkisini çekti bazı STK temsilcileri kaymakam beyi bu tutumunu anlamadıklarını dile getirdiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi