Liderler oylarını kullandı

Liderler oylarını kullandı
Liderler sandıkta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara'da oy kullandı.Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan oyunu İstanbul'da kullandı. Üsküdar Altunizade'deki konutunda geceyi geçiren Başbakan Erdoğan, oyunu  kullanmak için eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte saat 11.50  sıralarında Burhaniye İlköğretim Okulu'na geldi.


Erdoğan, okulun birinci katındaki 2-C sınıfında 2182 numaralı sandıkta  oyunu kullandı. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan da  aynı sandıkta oy verdi.

Başbakan Erdoğan'ın oyunu kullandığı 2182 numaralı sandık, toplam 293  seçmeni kapsıyor.

Erdoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar aldığım  haberlere göre, ülke genelinde gayet sakin bir şekilde seçim devam ediyor. Benim  aldığım haberlere göre, katılım oranının en yüksek olduğu bir seçim yaşanması söz  konusu. Bu da ülkemizin nerelere geldiğinin en güzel göstergesi. Neticeye  herkesin saygı göstermesi gerekir. Temennimiz odur ki ileri demokrasi arzumuz  tecelli eder. Barış, saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde ülkemizde yeni bir  dönemin başlamasına vesile olur diye düşünüyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, “Seçim sürecinde liderlerin  birbirlerine karşı çok sert eleştirileri oldu. Meclis'te diğer liderlerle  tokalaşacak mısınız?” şeklindeki sorusunu, “Meclis'te ben tokalaşmadan hiçbir  zaman uzak olmadım. Eğer davetlerimiz veya davet olursa bunlar en üst düzeyde  nezaketi görür” diye yanıtladı.

“Balkon konuşması yapacak mısınız?” sorusuna da Erdoğan, “evet”  yanıtını verdi. Erdoğan, daha sonra eşi ve kızıyla Üsküdar'daki konutuna döndü.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ve oğlu ile birlikte Arjantin İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, eşi Sevim ve oğlu Kerem ile 4201 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geldi. Önce Kılıçdaroğlu, ardından eşi ve oğlu kabinlerin arkasına geçerek oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu, okul çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Uzun bir maratonun sonuna geldik. Bugün halkın karar günü. Halkın kararına saygı duyacağız. Güzel bir hava var. Demokrasi şöleni var. Umuyorum, demokrasi ve özgürlüğü bu ülkeye getirmek için çabalarımız yerini bulur.” Aynı okula oy kullanmaya gelen vatandaşlar da Kılıçdaroğlu'na alkışlarla destek vererek, “Başbakan Kılıçdaroğlu” şeklinde tezahüratta bulundular. Kılıçdaroğlu, daha sonra ailesiyle birlikte okuldan ayrıldı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu Ankara'da kullandı. Partililerle birlikte Anıttepe İlköğretim Okuluna gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli, oyunu 4460 No'lu sandıkta kullandıktan sonra görevlilerle tokalaştı ve okuldan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine genel seçimleri değerlendiren Bahçeli, 24. dönem milletvekilli genel seçimlerinin “büyük Türk milletine, bütün siyasi partilere ve onların değerli adaylarına hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ettiğini” söyledi.

Bütün siyasi partilerin seçim faaliyet döneminde elden gelen bütün gayreti gösterdiğini belirten Bahçeli, “Düşüncelerimizi halkımıza ulaştırmanın çabası içinde olmuştur. Artık karar milletimizindir, bugün akşam inşallah hayırlı sonuçlar milletimiz için oluşur” dedi.

Oy pusulasının çok büyük olduğuna ilişkin eleştiriler olduğunu ifade eden bir gazetecinin sorusu üzerine Bahçeli, “Biz oyumuzu kolay kullandık” diye konuştu.

İlk kez şeffaf sandıkların kullanılmasıyla ilgili olarak da Bahçeli, “Daha iyi oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlar Bahçeli'ye yoğun ilgi gösterirken, okul çevresinde özel harekat polislerinin geniş güvenlik önemi aldığı gözlendi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.