GÜMÜŞ PINAR KÖYÜNÜN SUÇU NE (4)

 Nerde kalmıştık?  dizi filmimiz  başladı, konuyu bilmeyenlere filmlerde olduğu gibi özet bölüm verelim.Konumuz Çatalca’ya  bağlı Gümüş pınar köyü tabiî ki birde muhtarı var, muhtarın hazine arazisine yaptığı birde kaçak evi var, 235 parselde ben bunu bu evler kimin? diye köşemde yazmıştım okunma rekoru kırmıştı. O zaman muhtarı aramıştım muhtarım hakkınızda böyle iddia var gel görüşelim dedi. Çatalca muhtarlar derneği uygun dedik  gittim, gelmemiş ama  hatta biraz önce çıktı dediler, koş belki asansördedir baktım yok aradım izzettin köyündeyim dedi, dakika bir yalan bir çünkü yeni çıkmıştı. Peki dedim bekle beni geliyorum dedi, hala gelecek ben bekledikçe  daha neler çıktı neler çok yazdım, köylüler defalarca şikayette bulunmamıza rağmen hiç bir yetkili ilgilenmedi.. 
                                                  
        MUHTARA SELAMLAR
Nasılsın muhtarım? seninle tanışmayı çok isterim, ama ben senin yerinde olsam kardeşim nedir bu? gel bakalım kimmiş bu bana iftira atan? beni de çağırırsın,  sen kimsin dersen haklısın ne yapalım köylülerin şikayet ediyor bende yazmak zorundayım, yoksa bu köşe babamın yeri değil adı üstünde serbest kürsü onun için halk ne derse onu yazarım. Seninde varsa diyeceğin mail at yazayım bu köşe seninde köşen, bütün halkın köşesi. Yani muhtarım kendi görüşümü burada yazmıyorum, kendi köylülerin ne derse onu yazıyorum  sende açıklama gönder mail at yazayım, bu sorun çözülsün biraz mektup gibi oldu sen yinede yaz bana bak köylün ne diyor? bizden ateşlik parası 11 TL toplaması gerekirken neden 20TLl topladın? makbuz nerde fatura nerde? orman işletmesine ne kadar yatırdın? makbuz nerde mesire yerini ihalesiz muhtar işlete bilir mi? muhtar öncülüğünde İSKİ havzasındaki arazileri Vanlı şahıs satın aldı mı? bu araziler satışa uygun mu? Vanlı yandaşın çakılcık mevkiinde küpesiz hayvanları var mı yok mu? bu yandaş İSKİ havzasını ve doğayı katletmiş, suları kapatmış evet muhtarım köylünün sorduğu bunlar sen olsan yazmaz mıydın? sana sormak istiyorum  ulaşamıyorum ne yapalım, inşallah köylünün sorduğu sorulara cevap verirsin. 
                               
   ÇATALCA KAYMAKAMI HAKINDA SUÇ DUYURUSU
Bir evde sorun var ise baba veya anne çözer. İlçede sorun var ise mülk amir Kaymakam çözer. Ülkede var ise  Başbakan çözer, demokrasinin ve hukukun üstünlüğü olan ülkelerde bu olur. Ama geçen köşemde yazmıştım köylüler diyor ki biz derdimizi kimseye anlatamıyoruz.. Kaymakam beye gidiyoruz kapıdan kovuyor,  bu kadar şikayetlerimize rağmen hiç bir işlem yapmadı, aksine muhtarla kuyu kebabı yemeğe gittiler, biz derdimizi kime anlatalım? Allahtan bağımsız Haberdar Gazetemiz var sorunlarımızı yazıyor. Biz Gümüş pınar köyü halkı olarak bundan sonra yapacağımız, görevini yapmayan Çatalca Kaymakamı hakkında suç duyurusunda bulunmak, bizlere sahip çıkacak kimse yok, hakkımızı hukuki yolardan arayacağız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi