GÜMÜŞPINARIN SUÇU NE( 1)

15 Yıl oldu köşe yazıyorum hiç bu kadar bir olayla karşılaşmadım hani TV’de bir dizi filim vardı. Fatmagül’ün suçu ne bu Gümüşpınar köyü de aynen böyle zaten birinci bölümü yeni başlıyor iyi takip edin bakalım.
Suç kimde hemen filimin fragmanını söyleyeyim bu dizide ya ben yalan yazıyorum,
yada muhtar yalan söylüyor, yada şikayetçi köylüler yalan söylüyor dedim ya böyle bir dizi görmediniz.. Daha önce pijamalı İlçe Spor Müdürünü yazmıştım olay çözüldü görevden alındı İlçe Tarımı yazmıştım Çatalcayı, mağdur olan çiftçi kardeşimizin zararı karşılandı aradı beni Allah razı olsun dedi tabiî ki Çatalca İlçe Tarım müdürümüzün katkılarıyla çözüldü, bazı veterinerler çetesi soruşturma aşamasında İlçe damızlık birliği zaten Allaha bağlı, kimse dokunamıyor,çünkü başlarında mehdi var Allah korusun ama, ben yinede Allaha havale ettim oda çözülür çünkü.
Herhalde değiştirecek küpe kalmayacak konuyu bilmeyenler için küpe açılımı şöyle; hayvanların kimlik kartı olan kulaklarındaki numaralandırmaya küpe denir. Bunların ustası da damızlık birliğidir yani bu kadar konuların çoğu çözüldü. Gelelim dizimize Gümüşpınar muhtarımızı daha önce yazmıştım tanımak kısmet olmadı gel dediği yere gittim beni kandırdı gelmedi. Her geçen gün olmuyor ki muhtar hakkında şikayet nerdeyse tavuğu kayıp olan beni arıyor, mesela geçen gün telefon  çaldı ya hoca buyur ya bizim mezarlıkların önündeki en az 20 yıllık ağaçları kesiyorlar yetkiliyi aradım elektrik hattı geçtiğinden dolayı kesilmektedir. İlçenin de haberi var iyi vatandaşa döndüm durum bu vatandaş demez mi yalan, hay Allah filim iyice heyecanlandı mı? bir telefon daha 300 haneden ateşlik payı olarak hane başı 20 TL toplandı İlçe işletmeye 12 TL den yatırıldı ey yani aradaki 2400 TL indire Gandi olmuş vay vay yinede vay muhtara bak.
KÖYÜN HEPSİ KAÇAK
Yanlış okumadınız ben size tam bir filim demiştim karıştırdıkça leş kokuyor otobüste yanıma Gümüşpınar’dan biri oturdu ben kendimi tanıtmadım ama ısrarla nerdensin buralımızın  üç defa sordu bende hiç sevmem birisine nerelisin demeyi durdum Karacaköy dedim benziyorsun beaa yabancı gelmedin, iyi kış geldi ne yapalım bizim muhtarda bizden hane başı 20 TL topladı daha siz ne kadar verdiniz demeden
bizde aynı verdik beaa dedi ben bir oh çektim hani şikayet edenin dışında birisi ben söylemeden kendisi söyledi vay be dedim adamlar haklıymış ya bizim köyde tapusu olmayanlara tapu verecekler lafı ağzımdan aldı bizim köy zaten hepsi kaçak
demez mi içimden diyorum Allahım sen her şeye kadirsin bende bir köyden birisine sorsaydım muhtarınızda pek iyi maşallah iyidir ah be ağabeycim ne sen sor nede ben söyleyeyim köyümüzde 3 tane Eiffel kulesi gibi baz istasyonu var, bunlardan dünyanın parası alınıyor bu para alındığına dair ne bir belge var, ne makbuz var ey azalar nasıl baksana 4 aza Mehmet Kaçar istifa etti hiç bir yetkili demedi ki hayırdır ne oldu? çünkü istifa dilekçesinde görülen lüzum üzerine istifa ediyorum yazıyordu artık fazla kuşkulanmasın dedim, köylü kardeşimize teşekkür ettim bu bilgileri de sizinle paylaşıyorum. Aslında bakarsanız Çatalca’nın en az 7 köyünün hiç tapusu yok yüz yıllardır böyle buraya kadar tamamda tapusu yok diye herkes muhtar gibi 235 parsele yaptığı gibi hazine arazisine ev yaparsa vay bu memleketin haline sevgili okuyucularım. Bu dizimizin 1’inci bölümü asıl heyecanlı bölümü 2’inci bölümünde burası Türkiye arkanızda dayınız varsa, kim korkar böyle yazılardan dediğim gibi bu iddialar çok vahim bakalım suçlu kim?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi