GÜMÜŞPINARIN SUÇU NE SON BÖLÜMLER

Nihayet filmin sonuna geliyoruz. 2 yıl oldu Çatalca İlçemize bağlı Gümüşpınar köyümüzle ilgili yazı dizimizin sonuna doğru geliyoruz. Nihayet muhtarla görüştüm, 2 yıldır konuşmak için defalarca aradığım muhtar cevap vermiyordu. Kendisine göre tel numaramı değiştirdim yenisi de bu dedi. Sevgili okuyucularım köşeme 1.bölümün sığmayacağından dolayı sizlere bir bölümünü bu köşemde yazacağım, kalanını da 1 hafta sonra ki köşemde yayınlayacağım. 
 
Her şey Çatalca kaymakamlığının yayınladığı dergiye bakmamla oldu. Sebebi de şu; Çatalca kaymakamlığı tarafından çıkarılan hizmet dergisinin 29. sayfasındaki fotoğrafa bakmamla, ‘’vay be’’ demem bir oldu. Daha önceki köşemdeki yazımda köylülerin iddaalarına göre; ‘’köyümüze muhtar durup dururken 50 veya 60 bin liraya gerek yokken yeni kantar aldı, köyümüzün parasını çarçur ediyor.’’ Ama bakın dergiyi okuyun İBB’ ye ait kullanılmayan kantarı Gümüşpınar’a taşınarak montajı gerçekleşti hayırlı olsun. Tabi bu yazıdan sonra yine ‘’vay be’’ dedim. Çünkü, idaalara göre muhtar bu kantara çok para vermiş, üstelik köyün parasını heder ettiğini söylemişlerdi. 
                   
 MUHTARA SORDUM KANTAR OLAYI NEDİR ?

Anlattı; Köyde 1 kantarımız vardı eski 30 yıllıktı. İbb ait olan İnceğiz’ deki kullanılmamış kantarı köyümüze kazandırmak için kaymakam beye intikal etti. Kaymakam bey de olumlu karşıladı.Kaymakam beyin desteğiyle bende köyüme her türlü ekipmanı olan bilgisayarlı elektronik  kantarı köyümüze montajını yaptırdık. İddaa edildiği gibi bu kantara binlerce lira masraf edilmediği gibi aksine köyümüzün cebinden bir kuruş dahi para çıkmadı. Ve eski kantarı da piyasa araştırması yaparak 2.250Tl makbuz karşılığı hurdacıya verdim. Makbuzu da bu, diyerek gösterdi. Bende bunun üzerine diğer konuya geçelim o zaman dedim. Hayhay buyur sor dedi muhtar Rahmi Ergül…
                       
MUHTARIM EVİNİZ KAÇAKMI ?

‘’Evet kaçak’’ dedi, hiç düşünmeden. ‘’Nasıl yani köylülerin iddaa ettiği 235 parseldeki eviniz kaçak mı? ‘’ yine ‘’evet açıklayayım’’ dedi. Ve başladı anlatmaya; ‘’Zaten köyümüzün hepsi kaçak bahsedilen yer 235 parsel Gümüş pınar’ dan Bekirli ’ye giden yol üzerinde 4.400 olan yer bana ait kendi yerim. Bir başka şahıstan tahminen 1997 yılında aldım, ve üzerine prefabrik ev yaptım. Yazdığın ev bana ait ama yer hazinenin değil. İddaa edildiği gibi değil kendi mülküm, üstelik asfalta Bekirli’ ye giden yol olduğu için İbb asfaltladı benimle ilgisi yok. Yazıldığı gibi öyle villa değil prefabrik tek katlı ev. Bana ait yazınız üzerine orman işletmesinden uzmanlar geldi, benim evimin yola herhangi bir çıkıntısının olmadığını tespit etti.
     
 KURŞUN GERMEDE KAYMAKAM BEYLE KUZU ÇEVİRME YEDİNİZMİ ?

 ‘’Evet yedik ama kuzu çevirme değil de yemek yedik. Kaymakam bey yanlız değildi, yol bakım şube müdürleri İstanbul’dan bir çok bürokrat vardı ve yemek parasını da, Gümüş pınar su fabrikası üstlendi ve yemek sırasında eksiklerimizi konuştuk. Buranın turizm e açılması için yolların genişletilmesine karar verildi, ve yapıldı. Bu gün köyünüze mülkü amir ve bu kadar bürokrat geldiği zaman herkes yemekte yedirir çayda içirir bunda ne var ? Sonra köyümün eksiklerini yerinde tespit etme olanağı da bulduk’’ diye cevapladı. Sevgili okuyucularım  köylülerin iddaalarını nasıl tarafsız yazdıysam muhtarın cevabını da tarafsız yazacağım. Çünkü, burada belediye suçlanıyordu, kaymakam suçlanıyordu, ben yazmasam rüşvet aldı tabi yazmaz imaları vardı. Oysa ne muhtarı tanıyordum nede iddaa sahipler köylüleri. Bu yazımın devamı ve bir daha ki haftaya Muhtar Rahmi Ergül’ün cevaplarını aynen yazacağım. Taktir sizlerin olacak, haftaya konular şunlar olacak.

1- Baz istasyonundan para aldın mı ? 
2- Su istasyonu iddaası 3 köyde kaçak yapı var mı? 
3- İddaaya göre zabıtalar rüşvet alıyor mu?
4- Makta katılım ücretlerini ne yaptın ?
5- Düğün salonundan para aldın mı? 
6- Soğukhava  deposunun parasını yedin mi? 
7- Mezarlık taşlarını ne yaptın, kendi evinin önüne mi döşettin?  bu yedi sorunun cevabını haftaya yazacağım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi