Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Gündem; Unut gitsin!

Öncelikle tahliye olanlara geçmiş olsun diyoruz. Biliriz biz mahpus damlarını hemde 12 Eylülde bol bol sürgün yediğimiz çeşitli mahpushanelerden! Biliriz mahkûm hallerini. Hele ki suçunun ne olduğunu bilmeden günü ay’a, ay’ı yıl’a eklemenin ne olduğunu dahada iyi biliriz!

Satranç devam ediyor. AKP şah çekti. Bakalım muhalefet ne yapacak?

Yerel seçimlerde, eski gücünü yitireceğinin farkına varan AKP, ÖYM leri lağvederek dışarı çıkmasını sağladığı kişiler ile yaratılacak olan ulusalcı dalganın muhalefette bir ayrışım daha yaşanacağını bekliyor.

Yakında yeni siyasi oluşumlar siyaset sahnesinde yer alacaktır.
Genel seçime girerken; Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Yalçın Küçük ve diğerleri ne yazık ki ayrı telden çalacaklar ve sert söylemleri ile AKP seçmenini kemikleştirirken muhalefetin gücünü düşüreceklerdir...

Bu tahliyeler;

1) gündemi değiştirmiş olup şuan ses kayıtları ikinci plana düşmüştür.
2) Sert çıkışlı ulusalcı ses tonu AKP seçmenini dahada kemikleştirip inatla partilerine sahip çıkmalarına sebebiyet verecek buda AKP'nin yeni bir dönem açmasına sebep verebilecektir...

Bu konuda çok dikkatli olunup hamasetten kaçınılması gerekliliği her duyarlı vatandaşın görevidir...

Sonuçta dün itibariyle beklenen oldu! Kamuoyu AKP'nin zokasını yuttu ve gündem değişti. Tapeler suya düştü. Kimin umurunda ses kayıtları(!)

Buyurun bakın, bu zamana kadar siyasi çizgisi çelişkilerle dolu, muallâk cümlelerle zihin bulandırmayı çok iyi beceren bence “tedavi görmesi gerekli olan” Yalçın Küçük Silivri’den çıkar çıkmaz daha 6 saat geçmeden odatv’ye ne yazdı, hep beraber okuyalım; Kuran’da “Münafikun” Bölümü’nün, Uhud Savaşı’ndan sonra geldiğini kabul ediyoruz. “Uhud” yenilgidir ve “Muhammedi Parti” saflarında pek çok yalpalamalar olmuştu; Muhammedi olanların bir bölümü savaşmadılar, bunlara “münafikun” diyoruz. Bu bölümün adı Fransızca Kuran’da “Les Hypocrites”, iki yüzlü, anlamında veriliyordu ki, şu anda Kılıçdaroğlu ve Cehepe’ye çok uymaktadır. Rusça Kuran’da “litsemerı” kullanılıyor ve “riyakar” demektir; tercihi Kılıçdaroğlu’na bırakıyorum. Seç seç, up to him, diyoruz.

Hiç merak etmeyin, önümüzdeki 20 gün muhalefetin 2 buçuk tv kanalına tahliye edilen bu vatandaşlar çıkar ekranları doldururlar ve muhalefet kendini anlatacak ortam bulamaz, AKP'nin ses kayıtları 5. sayfa haberi olur ve sonuç; AKP seçimlerde maksimum başarı sağlar...

Sonrası mı?

Sil baştan Cumhuriyet mitinglerine benzer mitingler ve eş değer farklı eylemler ile AKP seçmeni iyice kemikleştirilecek. Belkide hemen peşinde Suriyeleşen bir Türkiye(!)

Sahi, sadece bu adamlar mı çıktı mahpus damından, Malatya’daki Zirve yayın evinde katliam yapan, yaptıklarını anlatan suçu tescillenen canilere ne oldu?


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi