Haberdar Gazetesi Gündem Adalet Bakanı Akın Gürlek: ETÖ'ye yönelik 81 ilde 968 şüpheli gözaltında

Adalet Bakanı Akın Gürlek: ETÖ'ye yönelik 81 ilde 968 şüpheli gözaltında

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Cumhuriyet başsavcılıkları, emniyet ve jandarmanın ortak çalışmasıyla FETÖ'ye yönelik 81 ilde 968 şüpheliyi kapsayan eş zamanlı operasyon başlatıldığını açıkladı. Operasyonların örgütün "mahrem yapılanmasının" ortaya çıkarılmasına yönelik yürütüldüğü belirtildi.

Özel haberlerimizi ve günün öne çıkan gelişmelerini kaçırmamak için BirGün’ün WhatsApp kanalını buraya dokunarak hemen takibe alabilirsiniz.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, FETÖ'ye yönelik 81 ilde geniş çaplı operasyon başlatıldığını duyurdu.

Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın ortak çalışması kapsamında 968 şüpheliyi kapsayan operasyonun bu sabah itibarıyla başlatıldığını bildirdi.


Operasyonun, örgütün "mahrem yapılanmasının deşifre edilmesi ve bağlantılı unsurlarının ortaya çıkarılmasına" yönelik yürütüldüğünü belirten Gürlek, operasyonların 81 ilin tamamında eş zamanlı olarak sürdüğünü ifade etti.

Açıklamasında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftci'ye teşekkür eden Gürlek, "Hiçbir terör örgütünün veya vesayet odağının devletimizin bekasına, hukuk düzenimize ve milletimizin iradesine kastetmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *