‘Adap’ bekçisi metroda

‘Adap’ bekçisi metroda
Yan yana oturan iki lise öğrencisi ve el ele tutuşan bir çift güvenlik görevlisi tarafından uyarıldı
Çocuklara yönelik içkili restoran baskınının tartışma yarattığı bir dönemde, Ankara Anakent Belediyesine bağlı Kızılay metro istasyonunda dikkat çeken bir olay yaşandı. İstasyonda metro bekleyen biri kız iki lise öğrencini, bir güvenlik görevlisi, Burada uzun süre beklemek yasaktır. Burada bekleyecekseniz adabınızla oturacaksınız. Adabımuaşeret kurallarına göre bekleyeceksinizdiye uyardı.

İddiaya göre, lise öğrencisi U.A.S. (17), aynı okulu paylaştığı kız arkadaşıyla akşam saatlerinde Kızılay metro istasyonunda tren beklemeye başladı. Gelen trenin dolu olduğunu gören öğrenciler, binmekten vazgeçerek bir sonrakini beklemeye başladı. Metro da dolu olmasına karşın bir süre istasyonda bekledi.

Bu sırada banklarda oturan öğrencilerin yanına gelen güvenlik görevlisi Siz neden bekliyorsunuzdiye uyarıda bulundu. Liseliler de Bu metroya binmeyeceğiz, bundan sonrakini bekleyeceğizyanıtını verdi. Liseli U.A.Snin anlatımına göre, güvenlik görevlisi bunun üzerine, Uzun süre beklemek yasaktır. Burada bekleyecekseniz adabınızla oturacaksınız. Adabımuaşeret kurallarına göre bekleyeceksiniz. Toplum içindesiniz. İnsanların rahatsız olmaması gerekdedi.

‘Uzun süre beklemek yasak’

Öğrencilerin oturuşlarında yanlış bir şey olmadığını belirtmesi üzerine ise görevli, Her şeyi geçtik. Ben sizin büyüğünüzüm, abinizim. Sizin bana hürmet etmeniz lazım. Siz evde babanıza da böyle davranıyorsunuzdurdedi. Görevli daha sonra öğrencilerin yanından ayrıldı.

Başından geçenleri anlatan lise öğrencisi U.A.S, Biz normal, yan yana duruyorduk. Durduk yere bunları söyledi. Bir ahlak polisliğine soyunulmuşdedi.

Dün metroda yaşadığı buna benzer başka bir olay nedeniyle başına gelenleri anlatmaya karar verdiğini söyleyen liseli, diğer olayı da Benden biraz büyük büyük bir çift vardı. Yine bir görevli Gençler burada uzun süre beklemek yasak. Bu halde bekleyemezsinizdedi. O sırada baktığımda çift el ele tutuşmuştu. Baktım ki bu sadece bana değil, birçok kişiye yapılıyordiyerek ifade etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.