'AK Parti kazanırsa otokratik faşizm gelir'

'AK Parti kazanırsa otokratik faşizm gelir'
Cun-mhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli, haziran ayında yapılacak genel seçimlerde AK Parti'nin kazanması durumunda, 'Otokratik faşizmin' geleceğini ileri sürdü.
CHP Bodrum İlçe Teşkilatı tarafından, 'Adalet ve Demokrasi Haftası' etkinlikleri kapsamında, Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Ümit Zileli konuşmacı olarak katıldı. CHP Bodrum Gençlik Kolları üyelerinin, katledilen aydınları anmak amacıyla hazırladıkları gösteri ardından konuşan Zileli, haziran ayında yapılacak genel seçimin önemine değindi. Genel seçimlerde AK Parti'nin kazanması durumunda, 'otokratik faşizmin' geleceğini ileri süren Zileli şunları söyledi:

"Din soslu bir faşizmi' zaten yaşıyoruz. Bunlar bile 'İyi günlerimiz' dememek için bu ülkenin aydınlık insanlarının tüm gücüyle bu seçime asılması gerekir. Bu seçim kırılma noktasıdır. Ziyeretine gittiğim Mustafa Balbay 'Artık öldürerek işin içinden çıkamayacaklarını anladılar, taktik değiştirdiler' dedi. 'Biz bu yurtseverleri punduna getirip tıkarız Silivri zulümhanesine. Biz bu bedenleri hapsederiz. Onlar da zaten kendi ruhlarını öldürürler' diye düşünüyor ama çok yanılıyorlar. Bizler gittik ve orada dimdik devrimci yurtseverleri güneşli günlerin hesaplarını yaparken gördük. Onlar çıkacaklar, diğerleri girecekler. Bunun hesaplarını yapıyorlar. Adnan Akfırat Silivri'den çıkarken gardiyanlara `Teşekkür ederiz, bize iyi davrandınız. Sağ olun. Şimdi biz çıkıyoruz, artık Abdullah Beyler, Tayyip Beyler gelecek. Onlara da bizlere davrandığınız kadar iyi davranın' demiş. Bu arkadaşlar tetikçileriyle yargılanırken, en ön sıradan izleyeceğim."

Zileli konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı ve okuyucuları ile sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.