Akan kanı ancak biz durdururuz

Akan kanı ancak biz durdururuz
1 Kasım seçimleri öncesinde Gazete İstanbul'u ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Türkiye’nin bundan sonra teröre asla müsamaha göstermeyeceğini söyledi. PKK’nın silahlı varlığının çözüm sürecini zehirlediğini dile getiren Met
 1 Kasım seçimleri öncesinde Gazete İstanbul'u  ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Türkiye’nin bundan sonra teröre asla müsamaha göstermeyeceğini söyledi. PKK’nın silahlı varlığının çözüm sürecini zehirlediğini dile getiren Metiner, «Akan kanı biz durdururuz, çözüm süreci bizimle başladı, bizimle devam eder» dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Gazete İstanbul'u  ziyaret etti. Gazete İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mert'le görüşen Metiner, 1 Kasım seçimleri ve artan terör olaylarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 1 Kasım'da yapılacak genel seçim için oldukça iddialı konuşan Metiner, AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını savunarak, kendisinin de aday olduğu İstanbul 3. Bölge'den 7 Haziran'a oranla daha fazla milletvekili çıkaracaklarını iddia etti. Metiner, “Biz Adıyaman'a partimiz tarafından gönderildik. İstanbul'da da partimiz tarafından görevlendirildik. Bize nerede ne görev verirlerse onu yaparız. Biz talepte bulunmayız, biz de görev istenmez. Biz böyle dava ahlakı ile yetişmiş insanlarız” dedi.

13’ün üzerine çıkacağız
7 Haziran Genel Seçimi'nde İstanbul 3. Bölge'den partisinin 13 tane milletvekili çıkardığını hatırlatan Metiner, 1 Kasım'da bu sayının daha fazla olacağının altını çizdi. Metiner, “AK Parti tek başına iktidar olacak” dedi. Diğer partilerin durumuyla ilgili yorumda bulunmaktan kaçınan Metiner, matematiksel işlemlerden uzak durduğunu ifade ederek, “Ben parti tabanlarının hasssasiyetini kaşımaktan yana değilim. Yani şu parti düşer, bu parti şöyle olur yorumunda bulunamam” diye konuştu.

İstikameti değiştirmek istediler
7 Haziran'dan bugüne gelinen süreçte yaşananları da değerlendiren Metiner, partilerinin tek başına iktidar olamamasından ötürü Türkidye'de ciddi bir boşluk doğduğunu söyledi. Metiner, “AK Parti'siz bir Türkiye'nin ne hale geldiğini herkes gördü. Güçlü bir siyasal iktidar ekonomik dengeler bakımından da çok önemli. Şu an kırılgan bir ekonomimiz yok. 13 yıllık kazanımlarımızın bence en önemlisi her şeye rağmen güçlü bir ekonomiye sahip olmamız. Bir Yunanistan'a dönüştüremediler bizi. Ama 3 aylık siyasi belirsizlik döneminde hem terörü tırmandırarak hemde ekonomik dengelerle oynayarak Türkiye'nin istikametini değiştirmek istediler. İstikrar, istiklal ve istikbal kelimeler, ile izah edebileceğimiz bir tehdit algısı ortaya çıktı. Halk bunu görüyor zaten. Halkın neyi nasıl görüp görmediğide 1 Kasım'da sandıklar açıldığında görülecektir” ifadelerini kullandı.

Teröre müsamaha yok!
Türkiye'de son aylarda artan terör faaliyetleriyle ilgili de konuşan Mehmet Metiner, ülkenin geldiği bu noktanın kendileri açısından kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyledi. AK Parti'nin çözüm sürecini başlatan parti olduğunu ve bunu yine devam ettirebilecek tek parti olduğunu kaydeden Metiner, PKK'ya da ateş püskürdü. Teröre hiçbir şekilde taviz verilmeyecek diyen Metiner, Kandil'in HDP'nin aldığı oylar üzerinden bir meşruiyet kurmaya çalıştığını iddia etti. Metiner, “HDP'ye verilen oylar Kandil'in bir meşruiyet alanına dönüştürüldü. Silah bir kez daha siyasetin yerine ikame edilmek istendi. Halbuki bizim çözüm süreciyle silahların bırakılmasını amaçladık. Siyaset alanı özgür bir alan haline dönüştürüldü ama Kandil HDP'nin yüzde 13 oranını kendisine verilen bir destek gibi algıladı ve silah konuşturdu. Teröre asla müsamaha göstermeyeceğiz. PKK'nın silahlı varlığı çözüm sürecini zehirliyor. Biz akan kanı durdururuz, çözüm süreci bizimle başladı, bizimle devam eder” dedi.

Muktedir paşaların karşısında durduk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçmiş yıllardan beri tanışıklıklarının olduğunu ve her zaman kendisine inandığını belirten Mehmet Metiner, Erdoğan'ın siyasi anlamda güçlü olmadığı yıllarda da yanında olduğunu söyledi. Metiner, “Biz Tayyip Erdoğan'ı güç sahibi olduğumuz için sevmedik. Güç sahibi olmadığı zamanlarda yanındaydık. Güç devşirmek için de onun yanında değiliz. 80 öncesinde de zor zamanlarda güç sahiplerinin karşısında boynumuzu eğmedik. 80 sonrasında askeri darbelerde kimsenin cesaret edemediği dönemde dergiler çıkardık, şimdi o dergilerin arşivlerine girenler okumaya korkarlar. 28 Şubat döneminde de o muktedir paşaların apoletli paşaların karşısında dimdik durduk. Hiçbir güç sahibinin karşısında boyun eğmedik. Hiçbir otoriteye boyun eğmedik. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ı Allah için seviyoruz, davamızın lideridir, ölümüne arkasındayız. Kim bunu nasıl anlarsa anlasın. Mehmet Metiner'in tavrı budur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum