Aksilikler peşini bırakmadı

Aksilikler peşini bırakmadı
Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde tarlada kullandığı tarım aracının devrilmesi sonucu sol bacağı kopan 13 yaşındaki kız için onlarca kişi seferber olmasına rağmen kötü hava koşullarını ve kötü talih peşini bırakmadı.
13 yaşındaki Aynur Özdemir tır tır adı verilen tarım aracını denemek için kullandığı sırada devrildi....

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde tarlada kullandığı tarım aracının devrilmesi sonucu sol bacağı kopan 13 yaşındaki kız için onlarca kişi seferber olmasına rağmen kötü hava koşullarını ve kötü talih peşini bırakmadı.

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinin Danişment Köyü'nde meydana gelen olayda 13 yaşındaki Aynur Özdemir tır tır adı verilen tarım aracını denemek için kullandığı sırada devrildi. Tarım aracının keskin bıçağının altında kalan talihsiz küçük kızın sol bacağı koptu. Köylülerinin ve yakınlarının yardımına koştuğu küçük kız özel bir otomobille İnebolu'da bulunan devlet hastanesine yola çıktı. Küçük Aynur'un durumunun bildirilmesi üzerine İnebolu'dan köye hareket eden ambulansla ile otomobil yolda karşılaştı. Ambulansa alınan Aynur ilk olarak İnebolu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Burada yapılan ilk müdahaele sonrası durumu ağır olan küçük kız yaklaşık 100 km mesafedeki Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hastanede doktorların yaptığı muayene sonrası acil olarak Ankara'ya gitmesine karar verilen talihsiz kız için yoğun telefon trafiği başladı. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterlerin gece görüş yeteneği olmaması nedeniyle gece uçuş yeteneği olan askeri helikopterlerden yardım istendi. Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay başkanlığında, Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri küçük kızı bir an önce Ankara'ya ulaştırmaya çalıştı.

Küçük kızın Ankara'ya bir an önce ulaştırılması için Genel Kurmay Başkanlığı'ndan ayarlanan helikopter, Kastamonu üzerindeki yoğun sise takıldı. Ilgaz Dağı çevresinde bulunan yoğun sis nedeniyle uçamayacağı belirtilen askeri helikopter için alternatif güzergahlar düşünüldü. Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre Kastamonu'da en az sisin Devrekani, Taşköprü ve Tosya ilçelerinde olduğu tespit edildi. Bu ilçelerdeki sis oranı nedeniyle görüş mesafesinin 600 metre olduğu belirlenmesi üzerine askeri helikopterin uçması için görüş mesafesinin en az 3 bin metre olması gerektiği belirtildi.

Tüm ümitlerin tükendiği anda akıllara küçük kızın karayolu ile sisin olmadığı Çankırı veya Karabük illerine götürülmesi fikri geldi. Komisyonun yaptığı değerlendirmede geçen her saniyenin küçük kız için önemine dikkat çekilerek Karabük üzerinde karar kılındı. Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nden karayolu ile yola çıkan ambulansla Karabük Şehir Stadı'na götürülecek olan küçük kız buradan askeri helikopterle Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.