Aldığı bursla ülkesindeki yetimlere destek oluyor

Aldığı bursla ülkesindeki yetimlere destek oluyor
Afganistan uyruklu üniversite öğrencisi Mohammad Rahim Alimi, her ay aldığı devlet bursundan artırdığı 30 lirayla ülkesindeki 6 yetime destek oluyor.
 Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) öğrenim gören Afganistan uyruklu Mohammad Rahim Alimi, her ay devlet bursundan artırdığı 30 lirayla ülkesindeki 6 yetime sahip çıkıyor.
AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Alimi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteğiyle Türkiye'de üniversite eğitimi alıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar Şubesi gönüllüsü olan Afgan genç, ihtiyaçlarını her ay aldığı 500 lira tutarındaki devlet bursuyla karşılarken, bu paradan artırdığı 30 lirayı da ülkesinde yaşayan 6 yetime gönderiyor.

Dersleri dışındaki zamanının büyük bölümünü yardıma muhtaçlara destek olarak geçiren Mohammad Rahim Alimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı sayesinde Türkiye'de eğitim hayatına başladığını, her türlü ihtiyacının da bu kurum tarafından karşılandığını dile getirdi.

"Elimden gelse bütün insanlara yardımcı olurum"

Ülkesinde zor durumda olan insanları da unutmadığını dile getiren Alimi, şunları söyledi:

"Bursumdan her ay 30 lira artırıyorum, 3 ayda 90 lira olunca Afganistan'a arkadaşlarıma gönderiyorum. Onlar da yetimlere veriyor. Türk lirası, Afganistan parasına göre daha kıymetli. O parayla un, yağ ve pirinç alıyorlar. En azından temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Parayı gönderdiğimde bana dua ediyorlar. 'Ben bir öğrenciyim, insanlara ne gibi faydam olur' diye düşünüyordum. Şu anda 30 lira gönderebiliyorum. Bu hiçbir şey değil, elimden gelse sadece o yetimlere değil, bütün insanlara yardımcı olurum. Ben 6 yetime bakıyorum, İHH milyonlarca insana bakıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.