Ali Babacan: Anketlerde Tablo Bizim Açımızdan Rahat Görünmüyor

Ali Babacan: Anketlerde Tablo Bizim Açımızdan Rahat Görünmüyor
Eski başbakan yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, 1 Kasım seçimlerine ilişkin anketleri değerlendirirken, "Bizim açımızdan çok rahat görünmüyor" dedi.

Ülke TV ve Kanal 7 televizyonlarının ortak yayınında gündemdeki konuları değerlendiren Ali Babacan, seçim anketleriyle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer AK Parti yöneticilerinden daha karamsar bir tablo çizdi.

AK Parti'nin anketlerdeki son durumuyla ilgili "Tablo bizim açımızdan çok rahat görünmüyor" diyen Babacan, buna karşın her gün trendin biraz daha olumlu seyrettiğini belirterek, "Hem sahada hem kamuoyu yoklamalarında bu trend görülüyor. Kararsız vatandaşlarımızın son gün ne yapacağı çok çok belirleyici olacak" diye konuştu.

"YARGIYA GÜVEN DÜŞÜK"

Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasına da değinen Babacan, yargı tarafından yürütülen bir süreç üzerine yorum yapmanın doğru olmadığını ifade etti.

Kayyum atanmasının hukukta yeri olduğunu belirten Babacan, "Genel anlamda Türkiye'de adalete güven daha yüksek olsaydı böyle bir olay herkes tarafından makul karşılanabilirdi. Ancak, bir güven bunalımı yaşandığı için herkesin aklına bir 'acaba' kuşkusu doğabiliyor. Bunu da yadırgamamak lazım" dedi.

Babacan, böyle bir konunun tartışma konusu olmasının yargı sistemine güvenin iyi durumda olmadığını gösterdiğini ifade etti.

YENİDEN SEÇİM YAPILIR MI?

Kral FM'de DE programa katılarak açıklamalar yapan Babacan, 1 Kasım seçimlerinin ardından yeni bir seçimin daha gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, muhtemel bir tekrar seçimin hiç tercih edilmeyen bir senaryo olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin iki yıl içinde 4 seçim yaşadığını anımsatan Babacan, "Vatandaşlarımızın da sabrı zorlanmaya başladı. 7 Haziran seçimlerine kıyasla bu seçim kampanyası daha sakin geçiyor. Adeta '1 Kasım gelsin, oyumuzu kullanalım, işimize bakalım' havası hakim. Dolayısıyla bunu da artık çok zorlamamak lazım. Nasıl bir Meclis tablosu ortaya çıkacaksa onun içinden güçlü bir hükümet çıkarmamız lazım" diye konuştu.

"OYUN DÜŞMESİNİN SEBEBİ AK PARTİ"

Babacan, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin oyunun düşmesinde vatandaşın bir suçunun olmadığının altını çizerek, "Tek tek insanlar hata yapabilir ama bir millet topyekun hataya düşmez. Eğer AK Parti oy kaybına uğradıysa bunun sorumlusu AK Parti'nin kendisidir. Yanlışta ısrar edilirse sarı karttan sonra kırmızı kart gelir" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum