Geçen hafta CHP lideri Özgür Özel'in yerel seçimde iş birliği çağrısı sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener, Genel İdare Kurulu'n (GİK) üyeleriyle bir araya geldi. Kritik toplantı sonrası İYİ Parti, CHP ile iş birliği yapmama kararını aldı. Oylama 35 hayır, 15 evetle sonuçlandı. Bu karar sonrası İYİ Parti'de istifa dalgası yaşanırken bir ayrılık haberi daha geldi. CHP ile işbirliğini savunan İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan görevinden istifa etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, “Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık “Hür ve Müstakilim”, İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum” dedi.
İş birliğini savundu
İbrahim Özkan, "Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir" sözleriyle CHP ile işbirliğini savunmuştu. “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" diyen Özkan, Halk TV’de katıldığı programda, “Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir. Ayetleri tefsirciler tartışabiliyor. Genel İdare Kurulu, Genel Başkana yetki verdi. Şuan böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Somut bir öneri getirilirse, Genel Başkan nezaketli bir insan. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir" ifadelerini kullanmıştır.
İstifamı Akşener istedi
Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP ile iş birliğini savunan İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın istifasını istediği ortaya çıktı. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği talebinin reddedilmesine tepki gösteren İYİ Partili İbrahim Özkan'ın istifaya çağırıldığını duyurdu. Saymaz, açıklamasında, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun'un CHP ile işbirliğini savunan Özkan’dan görevinden istifa etmesini istediğini belirtti. Kendisine ulaşan bilginin ardından İbrahim Özkan'ı aradığını ifade eden Saymaz, Özkan'ın kendisine "İstifamı Akşener istedi. Henüz bir karar vermedim” dediğini aktardı. Saymaz, yaşananların ardından Özkan ve bir grup partilinin daha istifa edebileceğini kaydetti.