ASOSYAL ÇIKTILAR!

ASOSYAL ÇIKTILAR!
CEBİT Bilişim Fuarı’nda, 01 Aralık Cumartesi günü Sosyal Medy'nın Trend Topic 10 Belediye Başkanı açıklandı. En sosyal belediye sıralamasında bölgemizden kimse girmezken CHP'li belediye olarak sadece kadıköy ilk onda yer aldı...

KADIKÖY BİRİNCİ

 

“Trend Topic Belediye Başkanı” isimli araştırma sonuçlarına göre 94 ilçe belediye başkanı arasından, İstanbul Üniversitesi araştırma grubu (Yrd Doç Dr Fatih Gürsul, Doç Dr Gülin Terek Ünal, İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü Atacan Karındaş, Öğr. Gör. Faruk Dursun, İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü Muhammed İkbal, Öğ. Gör.. Kemal Şahin) tarafından belirlenen “Sosyal Medyada En Çok Olumlu Tepki Alan 10 Belediye Başkanı” açıklandı. Listeye giren, sıralamaya göre; Kadıköy, Beyoğlu, Küçükçekmece, Bahçelievler, Bağcılar, Beykoz, Fatih, Üsküdar, Zeytinburnu ve Ümraniye Belediye Başkanlarına ödülleri bir törenle verildi.

 

BİZDEN KİMSE YOK

 

İstanbul'da yer alan CHP'li belediye başkanına sahip ilçeler arasından sadece Kadıköy'ün listede sıralamaya girmesi diğer CHP'li belediyelerde üzüntülere sebep oldu. Öte yandan CHP'li yurttaşlar ise yaptıkları yorumlarda 'En sosyal olması gerekenler A SOSYAL çıktı. Nerede kaldı şimdi sizin sosyal belediyecilik anlayışınız? Ararştırma grubunun değerlendirmeye dahi almadığı bölgemiz CHP'li belediye başkanlarının bu durumu gözden geçirmelerini temenni ediyoruz' diye konuştular...

İlk iki belediye başkanı olarak açıklanan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan törene katılarak ödüllerini aldılar.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk konuşmasında “Biz sosyal medyanın ne kadar güçlü olduğunu Van depreminde daha iyi anladık. Yüzlerce binlerce genç, kendi yardımlarını topladılar. Koli kalmadı bir tweet atıldı anında her taraftan koli gelmeye başladı. Bize sadece göndermek düştü. Sosyal medyanın ne kadar güçlü olduğuna o gün karar verdik.” diyerek konunun önemine değindi.

Ahmet Misbah Demircan ise “Beyoğlu Belediyesi’nin son hizmeti, “Call Center’ı ile çek ilet ve onu cepten yönet” konsepti ve belediyenin içerisine kurduğumuz akıllı kent sistemleri ile aslında giderek daha az elemanla, daha hızlı çalışan ve vatandaş ile iletişimini zirvede tutmaya gayret eden bir belediyeyiz” diyerek, “Vatandaş Başkan” uygulamasına dikkat çekti.

 

Kılıçdaroğlu CeBIT Fuarı'nı gezdi

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak, Emrehan Halıcı ve Umut Oran'la birlikte CNR Expo'daki fuara geldi. İlk olarak İstanbul'daki CHP'li belediyeler Bakırköy, Avcılar, Ataşehir, Beşiktaş, Büyükçekmece, Sarıyer, Silivri, Maltepe, Kartal ve Kadıköy'ün stantlarını gezen Kılıçdaroğlu, belediye yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Tekirdağ, Ankara Yeni Mahalle, Çorlu ve Seferihisar belediye stantlarını ziyaret etti. Ardından AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı standına geçen Kılıçdaroğlu, buradaki görevlilerle tokalaştı.



KILIÇDAROĞLU IŞIKLAR’I TEBRİK ETTİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu CEBİT Bilişim Fuarı’na katılan Silivri Belediyesi’nin teknoloji uygulamalarını inceleyerek Başkan Işıklar’ı örnek projeleri için tebrik etti. Avrasya Bölgesi’nin en büyük bilişim fuarı olan CeBİT Bilişim Eurasia 2012 fuarına katılan Silivri Belediyesi, dört gün boyunca açık kalan fuarda teknolojiyle sağlanan hizmetlerini tanıttı. Teknoloji devlerini buluşturan fuara konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İşin İçinde Bilişim Var’ sloganıyla fuara katılan İstanbul’daki Sosyal Demokrat Belediyelerin stantlarını dolaşarak bilgi aldı.

IŞIKLAR İLETİŞİM MERKEZİNİ TANITTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Liderine; kuruma gelen vatandaşları birimler arasında dolaşmak zorunda bırakmayan, güler yüzlü çalışanlar tarafından karşılanarak başvurularının kayıt altına alınmasını ve yönlendirilmesini sağlayan Silivri Belediyesi İletişim Merkezi (SİBİM) çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Belediyeye gelen vatandaşların talepleri kayıt altına alınırken yapılan işlemin görülebilmesini sağlayan Akıllı Sehpadan, sistemin kaydedildiği Yönetim Bilgi Sistemi programına kadar tüm aşamaları ayrıntılı şekilde paylaşan Işıklar, sistemin belediye işlerini kolaylaştırmasının yanı sıra,  yapılan başvuruların durumlarını ve çözümlerini de takip edebilme imkânı sağladığının altını çizdi.

 

CHP LİDERİ IŞIKLAR’A GIDA BANKASINI SORDU

Başkan Işıklar, ‘Akıllı Kent’ uygulamalarının yanı sıra, bilişim teknolojileriyle uyum içinde sürdürdüğü Yerel Kalkınma Ajansı, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Gıda Bankası ve Kariyer İstihdam Ofisi gibi sosyal projeleri hakkında da CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na bilgiler verdi. Başkan Işıklar’a tüzüğünü bizzat hazırladığı Gıda Bankası projesini de sorarak bilgi alan Kılıçdaroğlu, insan odaklı sosyal belediyecilik uygulamaları için Işıklar’ı tebrik etti.

KONUKLARA YOĞURT İKRAM EDİLDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, standa gelen tüm konuklarına Silivri Yoğurdu ikram etti. CHP Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve basın mensuplarına da ikram edilen meşhur Silivri Yoğurdundan fuarı dolaşmaya gelen şarkıcı Göksel’e de ikram edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.