‘Ayşe Sucu’nun kişiliği Diyanet’in önüne geçti’

‘Ayşe Sucu’nun kişiliği Diyanet’in önüne geçti’
Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi Başkanı Ayşe Sucu’nun kişiliğinin kurum kimliğinin önüne geçtiği için görevden alındığı ileri sürüldü. 24 yönetim kurulu üyesi istifa hazırlığında.

Diyanet  Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi Başkanlığı görevinden alınan Ayşe Sucu’yla ilgili görevden alınma tebligatı merkeze ulaşır ulaşmaz, merkez yönetim kurulundan bir grup, edinilen bilgiye göre Vakfın Mütevelli Heyet Başkanı da olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüşmeye gitti. 20’ye yakın yönetim kurulu üyesini karşısında bulan Görmez, öncelikle kendisinin de kadın kollarında 6 yıl ders verdiğini ve bu nedenle Sucu’nun yaptıklarını yakından takip ettiğini söyledi.

Görmez: ‘Başarılı ama...’

Görmez, Yönetim Kurulu üyelerinin Ayşe Sucu’nun başarılarından bahsetmesi üzerine de Sucu’nun isminin ve kişiliğinin kurum kimliğinin önüne çıktığını, bir kurumun bir kişinin ismiyle anılmasının kurum adına iyi olmayacağını ifade etti. Görmez kurumun yeniden yapılanma içine gireceğini de kaydetti. Bunun üzerine yönetim kurulu üyeleri Ayşe Sucu’nun olmadığı yerde kendilerinin de olamayacağını ifade ettiler.

Pazartesi istifa olabilir

Merkezin 24 yönetim kurulu üyesi pazartesi günü bir basın toplantısıyla Sucu’nun arkasında olduklarını açıklayacaklar. Kadınlara her gün Kuran ve tefsirin yanı sıra felsefe, tarih, edebiyat, musiki, İngilizce ve Osmanlıca dersleri verilen, merkezin takdir beklerken böyle bir kararla şaşkınlığa sürüklendiğine dikkat çeken bir yetkili, başarının neden önemsenmediğine yanıt arayacaklarını belirtti.

‘Yeni söylemler lazım’ demişti

BİR internet sitesinde de yazılar yazan Sucu son yazısında dinde de yeni söylemlere gerek olduğunu vurgulayarak şöyle demişti: “Dini tefekkür, dini düşünce kendi içinde sürekli yenilenen, her değişim ve gelişim içinde sesini duyurabilen olmalıdır. Ne yazık ki dinin değiştiren, dönüştüren boyutu değil de, değişen din/dindarlık veya semboller üzerinden yaptığımız tartışmalar çoğunlukla gündemimizde...”

Haberlerde adı geçen şahıs

TÜRKİYE Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Haberlerde adı geçen şahıs, Türkiye Diyanet Vakfının bir çalışanı olarak görev yapmış ve son 4 yılda Diyanet İşleri Başkanlığı ile doğrudan herhangi bir ilgisi kalmamıştır. Mütevelli heyetimizce benimsenen yeniden yapılanma çerçevesinde hizmetlerin yeni bir heyecan ve anlayışla daha kapsamlı ve yararlı yürütülmesi için Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürümüze şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür edilmesi kararı alınmış ve karar kendisine tebliğ edilmiştir. Bu kararın söz konusu şahsın görüş ve düşüncesi veya yaşam tarzı ile hiçbir ilişkisi yoktur ve olamaz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.