“Bakırköy için yola çıkıyoruz. Bakırköy benim için sadece bir coğrafya değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı, kültür ve toplum demek” dedi
2014/2019 yılları arasında Bakırköy Belediye Meclis Üyesi olan, 2019 seçimlerinde de CHP'nin Erzincan adayı olan İsmail Taş, Bakırköy için yola çıktığını ifade ederek, belediye başkan aday aday oldu. İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan’a başvuru dosyasını telim eden Taş, gazeteciler yaptığı açıklamada, “22 yıldır üyesi olmaktan gurur duyduğum ve emek verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bakırköy belediye başkanlığı için aday adayı olduğumu resmi olarak duyuruyorum” dedi. Aday adaylığını açıklamasının ardında yatan motivasyonu, “Bakırköy benim için sadece bir coğrafya değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı, kültür ve toplum demek” ifadeleriyle açıklayan İsmail Taş, bu şehri sevgi ve sorumlulukla kucaklamış biri olarak Bakırköyü güzelleştirmek ve daha yaşanabilir bir yer haline getirmek adına bu yola çıktığını söyledi.
“Anadolu'nun kırsal 15 haneli bir köyünde doğdum. Cumhuriyetin kazanımları sayesinde devlet parasız yatılı bölge okullarında eğitim gördüm” diyen Taş, “Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesinde lisans eğitimi mi, Beykent Fen Bilimleri Enstitüsü İç mimarlık bilim dalında da yüksek lisansımı tamamladım. Askerlik görevimi Yeşilköy Hava Harp Okulu inşaat Daire Başkanlığında ‘Teğmen’ olarak tamamladım. Profesyonel iş yaşantıma inşaat yapı malzemeleri, inşaat proje, mimarlık ve kentsel planlama sektöründe devam ediyorum. 2001 yılında Cumhuriyet Partisi Halk Partisi'nin il ve ilçe yapılaşmalarında görev alarak siyasete atıldım. 2014/2019 yılları arasında Bakırköy Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Aynı dönemde Encümen Başkanlığı, İmar Komisyon Başkanlığı ve Belediye Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Birçoğunuz hem Cumhuriyet Halk Partisi yönetimindeki İBB’deki çalışmalarımdan, hem de Bakırköy'deki çalışmalarımdan haberdarsınız ama detaylandırmam gerekirse İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSFAT Yönetim Kurulu Üyesi, Fen İşleri Park Bahçeler ve Kentsel Dönüşüm Saha Koordinatörü görevinde bulundum. Bu süreçte şehrimizin gelişmesine katkı sağlamak ve yaşam kalitesini arttırmak adına çeşitli projelerde aktif rol oynadım” bilgisini verdi.
Bakırköy’ü daha yaşanabilir, daha düzenli ve daha çağdaş bir kent haline getirmek adına bir dizi hedefleri olduğunu açıklayan Taş, “Şeffaf, katılımcı ve etkileşimli bir belediyecilik anlayışıyla, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmayı destekleyen projeler üzerinde çalışacağız. İlçemizin tarihini kültürünü ve doğal güzelliklerini koruyarak gelecek nesillere daha güzel bir miras bırakmayı hedefliyoruz. Edindiğim deneyim ve tecrübelerimi tüm değerli Bakırköylü komşularımın ihtiyaç, düşünce ve önerileri ile birleştirecek, sosyal ve katılımcı belediyeciliği en iyi şekilde yapılandıracağım. Hep birlikte Bakırköy'ü kent dokusuna, estetiğine ve doğasına saygı göstererek, en uygar kentler sıralamasına getireceğimize inancım tam” dedi.
Birlik ve beraberlik ruhunu canlandıracaklarını dile getiren Taş, “Daha üretken bir belediyecilik anlayışıyla, halkımıza hizmette kalite ve etkinliği yükselten bir yerel yönetim anlayışını etkin kılacağız. Yaşadığımız çevreyi ve mekanları güzelleştirmek, daha iyi hale getirerek sadece bugüne değil, gelecek nesillere de yaşanabilir ,estetik ve geçmiş kültürünü koruyan bir kent bırakmak hepimizin temel görevidir. Bugün tüm vatan ve vatandaşlar olarak içinde içinde bulunduğumuz şartlar, daha fazla görev ve sorumluluk üstlenmemizi gerektirmektedir. Özellikle AKP yönetimindeki İBB döneminde Bakırköy'e tam bir üvey evlat muamelesi yapıldı ve en ufak bir yatırım gerçekleştirilmedi. 25 yıl sonra büyük bir azim, mücadele ve başarıyla İstanbul’u CHP'ye kazandıran Sayın İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu dönemindeki yatırımlarla Bakırköy daha da güçlendi. Bu doğrultuda önümüzdeki süreçte Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile koordineli bir yönetim anlayışıyla, daha çok hizmeti Bakırköy’le buluşmak için varım. Hep birlikte el ele, sevgi ve güven içinde Bakırköyümüzü daha iyi bir yere taşıyacağımız inancıyla 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP Bakırköy belediye başkan aday adayı olduğumu gururla ilan ediyorum” dedi.
Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında İBB Başkan aday adayı olan Bülent Kerimoğlu’nun, gerek Ekrem İmamoğlu gerekse İBB’nin Saha Koordinatörleri ile ilgili eleştirilerilerine yönelik düşüncelerini sorduğumuz İsmail Taş, “Saha Koordinatörlüğü bana göre Ekrem Başkanımızın yaptığı en iyi çalışmalardan biridir. Neredeyse 39 ilçenin tamamında deneyimli, kendisini mesleğinde kanıtlamış, sosyal ve teknik alanda örgütten gelen ve bölgelerinde etkisi olan arkadaşlarımızın özellikle sahadaki sorunları tanımlayıp, aynı zamanda daire başkanlarına sorunları ileterek, anında çözüme yönelik projeler üreten kişilerden oluşur. Genellikle İstanbul Planlama Ajansı (İPA)’da çalışma ofislerinde ilçelere yönelik analizleri yaparak, çalışma alanının ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli kaynakların sağlanmasını sağlar. Önümüzdeki süreçte aslında yerel yönetimlerde deneyim kazanmak için de aynı zamanda bir akademi olarak görüyorum. Çünkü konuşma dilinden, davranış tarzına, vatandaşla temastan sorunun çözümüne kadar ciddi eğitimler veriyor. Bir akademi gibi de dönem dönem alanında uzman profesörler geliyor ve saha koordinatörlerine eğitim veriyor. Konuyu çok önemsiyor ve başarılı buluyorum” dedi. Taş, Bülent Kerimoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı açıklamasını doğru bulmadığını ifade etti.