Bartın'da koronavirüs önlemleri gevşetiliyor

Bartın'da koronavirüs önlemleri gevşetiliyor
Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada 1 Mart 2021 itibariyle Bartın'da koronavirüs önlemlerinin kademeli olarak gevşetilmesi kararı alındığı duyuruldu.

18 Şubat'ta Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında toplanan Pandemi İl Koordinasyon Kurulu kademeli normalleşme süreci kapsamında bazı yeni kararlar aldı.

Alınan kararlara göre; 1 Mart itibariyle 1., 2., 3., 4., 8., ve 12. sınıflar haftada 5 gün, 5., 6., 7., 9., 10., ve 11. Sınıflar da ayrı ayrı ikişerli gruplara ayrılarak haftada 2 gün okula gidecek.

Üniversitelerde teorik eğitim uzaktan, pratik ise yüz yüze devam edecek.

1 Mart 2021 itibariyle esnek ve dönüşümlü mesai sistemi gözden geçirilecek.

Kafe ve restoranların açılıp açılmayacağı ise Sağlık Bakanlığı'nın 4 gruba ayıracağı sınıflandırmaya göre kararlaştırılacak.

65 yaş üstüne pazar izni

Bartın'da 65 yaş üstüne konulan pazar yerlerine girme kısıtlaması 1 Mart 2021 itibariyle kalkıyor. Kararda "İlimizdeki 65 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımızın (pazar esnafı hariç) umumi pazar yerlerine girmeleri kısıtlanmış olup, bu vatandaşlarımızın pazar yerlerinde alınan tedbirlere riayet etmeleri kaydı ile pazar yerlerine 1 Mart 2021 tarihinden itibaren girmelerine karar verilmiştir" denildi.

100 bin kişide vaka sayısı 44,69

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 81 ilde her 100 bin kişiye düşen haftalık vaka sayısı haritasında Bartın 44,69 vaka ile nispeten aşağılarda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.